26 / 05 / 2024

Zeytinburnundaki rezerv konutlar ne olacak

Zeytinburnundaki rezerv konutlar ne olacak

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, yaptığı açıklamada Zeytinburnu'nda inşa edilen 260 rezerv konutun kentsel dönüşüm için kullanılacağını söyledi.

Hatay'da 'rezerv alan' endişesi: 50 bin kişi etkilenecek!

Hataylı depremzedeler son zamanlarda sık sık gündeme gelen 'rezerv alan' uygulaması sebebiyle konutlarının akıbeti için endişe ediyor.

Üsküdar'daki 29 Mayıs Sitesinde 'rezerv alan kararı geri çekilsin' nöbeti!

134 dairenin yer aldığı Türkiye Diyanet Vakfına ait 29 Mayıs Sitesinde oturan vatandaşlar, rezerv alan ilanı uygulamasıyla konutlar riskli olmamasına karşın tahliye ediliyor. Vatandaşlardan 'rezerv alan kararı geri çekilsin' talebi geldi. 

TOKİ Başkanı Ömer Bulut açıkladı! Konutlar fay hattından en az 500 metre uzağa yapılacak!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada depremden etkilenen kentlerde rezerv konut alanlarının belirlendiğini dile getirerek, yeni konutların fay hattından en az 500 metre uzağa yapılacağını dile getirdi.

Zeytinburnu'ndaki yeni rezerv konut alanı belirlendi!

İstanbul Zeytinburnu'ndaki kentsel dönüşüm alanının yeni bölgesi belli oldu. ‘Rezerv Konutlar’ için yeni alan Kazlıçeşme Mahallesi Hacı Vehbi Camii ve Çevresini olacağı açıklandı.

Esenler Güney Rezerv Alanı 1.Etap 2.Kısım kuraları çekildi!

Esenler’deki Güney Rezerv Alanı 1.Etap 2.Kısım’da yer alan konutların kura çekilişleri gerçekleştirildi...

Kahramanmaraş Tekke'de kentsel dönüşüm rezerv konutları inşa ediliyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kurtlar’da 17 bloktan oluşan 442 konut ve Saçaklızade rezerv alanındaki 3 bloktan oluşan 113 konut projelerine tüm hızıyla devam ediyor.

Elazığ'da rezerv yapı alanı tepkisi!

Elazığ'ın merkezine bağlı olan Kızılay Mahallesi'nde 70 dönümlük alanın ‘rezerv yapı alanı' ilan edilmesinden sonra konutların yıkılması kararı alındığı belirtildi. Evlerini tahliye etmeleri istenen mahalleliler duruma tepki gösterdi.

Kanal İstanbul projesinde çalışmalar hangi aşamada?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kurum, "3 etap, planlarımızı onayladık, çevre düzenimizi, planımızı onayladık. Bu çerçevede çıkacak rezerv alanlarda çeper ilçeler için rezerv konutlar üreteceğiz" dedi.

Kanal İstanbul ile rezerv konutlar üretilecek!

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu toplantısında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulundu.

TMMOB’dan Bayraklı deprem konutlarına dava!

İzmir depreminde evleri hasar görenler için yapılacak konutlar için belirlenen Bayraklı’daki 375 hektarlık rezerv alanın imar planlarının kabul edilmesi sonrasında TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu yapılaşma için alanın bir bölümündeki sit statüsünün kaldırılmasına dava açtı.

İzmir Bayraklı'da yeni konutlar fay üstüne yapılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmir depreminde yıkılan binaların yerine yeni konutlar inşa edeceği Bayraklı rezerv alanından fay hattı geçtiği belirlendi. 

İzmir Bayraklı'daki yeni konutlar Bornova Fay Zonu’nda inşa ediliyor!

JMO İzmir Şubesi, İzmir depremi sonrası yeni konutların yapılması planlanan Bayraklı rezerv alanında Bornova Fay Zonu’nun geçtiğini açıkladı. 

Bekir Pakdemirli'den İzmir rezerv konut alanı açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, "Bayraklı'da başta ağır hasarlı konutlar olmak üzere bir şekilde bu dönüşümün sağlanmasına fayda sağlayacak rezerv alanı gezdik" dedi.

Zeytinburnundaki rezerv konutlar ne olacak Haberi

Zeytinburnundaki rezerv konutlar ne olacak

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından Zeytinburnu'nda hayata geçirilen toplam 260 rezerv konutun, Zeytinburnu'ndaki başka alanların kentsel dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla kullanılacağını ve satılmasının söz konusu olmadığını kaydetti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un her hafta bir mahalleyi ziyaret ettiği Başkanla Akşam Çayı Programı"nın bu haftaki durağı Zeytinburnu ilçesinin Seyitnizam Mahallesi oldu.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, gerçekleştirilen programda mahalle sakinlerinin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı. Başkan Arısoy yaptığı açıklamada Zeytinburnu'nda dönüşen her binanın Zeytinburnu sakinleri için hayati önem arz ettiğini dile getirdi.

- "Rezerv konutların satılması söz konusu değil"

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından Zeytinburnu'nda hayata geçirdiği rezerv konutlar ile ilgili iddialara da yanıt veren Ömer Arısoy, "Bakanlığın ilçemizde inşa...