10 / 05 / 2024

Zilyetlik idari yoldan nasıl korunur

Zilyetlik idari yoldan nasıl korunur

Taşınır taşınmaz mallar üzerinde fiili hakimiyet sağlayan zilyetlik idari yoldan nasıl korunur? Zilyetliğin idari yoldan korunması hakkında merak ettikleriniz için haberimizi inceleyebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz..

Gelir vergisi beyanında bulunmayanlara idari yaptırım geliyor!

Yurt dışından elde edilen menkul sermaye gelirleri Gelir İdaresi'nin radarına girdi. 5 Nisan Cuma gününe kadar beyanda bulunmayanlara idari yaptırım uygulanacağı kaydedildi. 

Konaklama bilgisini paylaşan otele idari para cezası...

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), bir müşterinin konaklama bilgilerini üçüncü kişiler ile paylaşan otele 500 bin lira idari para cezası verildiği açıklandı.

Ticaret Bakanlığı'ndan gizli zam ve hileli reklamlara idari para cezası!

Ticaret Bakanlığı gramaj hilesi ile yapılan gizli zamlara karşılık, ‘inanç istismarı’ ve ‘bebek suyu’ gibi mevzuata uygun olmayan reklamlara yönelik Reklam Kurulu toplamda 11 milyon 693 bin 933 TL idari para cezası uyguladı.

Burak Latif Latifoğlu ne zaman idari yargı hakimi oldu? Şeker GYO’da hangi alanda çalışıyor?

Burak Latif Latifoğlu kimdir? Kaç yılında ve hangi üniversiteden mezun oldu? Ne zaman idari yargı hakimi olarak çalıştı? BDDK’da ne iş yaptı? Şeker GYO’da hangi pozisyonda görev alıyor? İşte Burak Latif Latifoğlu ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Zilyetlik nedir? Zilyetlik türleri nelerdir?

Mülk sahiplerini ilgilendiren zilyetlik, kanuni bir hakla sağlanan bir kavramdır. Taşınır veya taşınmaz varlıklara sahip olan kişiler zilyet hakkına sahip olabilir. Peki zilyetlik nedir, zilyetlik türleri nelerdir ve zilyetlik hakkı nedir? İşte zilyetlik ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Seçimin ertesi günü okul var mı, yok mu? 29 Mayıs 2023 okullar tatil mi? Öğretmenler idari izinli sayılacak mı?

Seçimin ertesi günü yani 29 Mayıs 2023 pazartesi günü okulların açık olup olmayacağı merak ediliyor. Çocuklar 29 Mayıs'ta okula gidecek mi, öğretmenler idari izinli sayılacak mı? İşte detaylar...

İdari para cezalarında taksit dönemi başlıyor. Bu haberi okumadan ödeme yapmayın!

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre idari para cezalarının ödeme süresi içinde taksitlendirilmesi talep edilebilecek. Cezalarda zaman aşımı, 3 ile 7 yıl arasında belirlendi. Uygulama Haziran’da başlayacak.

Depremzedelerden yüksek kira istenmesine ve ev verilmemesine idari yaptırım! 5 bin 958 TL cezası var! 

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, depremzedelere yönelik "ayrımcılık yasağı" ihlal edilirse idari yaptırımlar uygulanabileceğinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul'da flaş gelişme! Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilecek! 

Kanal İstanbul için Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilmesini de öngören Türkiye ile Panama Arasında Denizcilik Anlaşmasının Onaylanmasını Uygun Bulduğuna Dair Kanun Teklifi kabul edildi. İşte o teklifle ilgili tüm ayrıntılar...

Zilyetlik ne demek? Zilyetlik hakkı nedir?

Bir emlak terimi olarak zilyetlik nedir? Zilyetlik hakkı nedir? İşte zilyetlik ile ilgili detaylar…

İdari para cezası olanlara müjde! %25 daha az ödeyebilirsiniz! Elinizi çabuk tutun

Resmi Gazete’de yayımlanan açıklamaya göre; idari para cezası bulunan kişilerin %25 daha az ödeme yapabileceği duyuruldu. İşte detaylar…

Sürücüler dikkat! Eğer siz de bu yoldan geçerseniz 4 kat cezayı yersiniz Yargıtay o kararı bozdu

Yargıtaydan ücretli otoyoldan ihlalli geçiş kararı çıktı. Yargıtay ilk derece mahkemesinin "cezaya gerek yok kararını" bozdu. Sürücüler dikkat edin eğer siz de bu yoldan gişeleri geçerseniz cezayı yersiniz! İşte kararın gerekçesi ve detayları...

Stokçulara ve aşırı fiyat artışı yapanlara 25 milyon 448 bin 428 Türk Lirası idari para cezası uygulandı!

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, aşırı fiyat artışı uyguladığı belirlenen 896 firmaya toplam 25 milyon 448 bin 428 Türk Lirası idari para cezası uygulanmasında karar kıldı.

Zilyetlik idari yoldan nasıl korunur Haberi

Zilyetlik idari yoldan nasıl korunur

Zilyetlik idari yoldan nasıl korunur?

Taşınır taşınmaz mallar üzerinde fiili hakimiyet sağlayan zilyetlik idari yoldan nasıl korunur? zilyetliğin idari yoldan korunması hakkında merak ettikleriniz için haberimizi inceleyebilirsiniz..


Zilyetlik idari yoldan nasıl korunur?


Her zaman kolay başvurulabilecek bir yol olmayan savunma hakkı ve mahkemelerde işlerin uzamasından dolayı dava hakkı zilyetliğin korunmasında çok etkin olmuyor.. Bu nedenle 04.12.1984 tarihli ve 3091 sayılı “Taşınmaz Mal Zilyetliğine yapılan Tecavüzlerin Önlenmesi” hakkında kanunla önemli bir sosyal problem olan taşınmazlara saldırı ve toprak davaları pratik çözümlere kavuşturulmuştur.


Yetkili zilyet veya kişi veya müdahalenin yapıldığını öğrendiği tarihten itibaren 60 gün ve her halde saldırı veya müdahalenin gerçekleştiği tarihten itibaren 1 yıl içinde başvuruyu yapmalıdır. Posta ile yapılan başvurular için Kanunun öngördüğü süreleri durdurmaz.


Kamu hukukuna tabi taşınmaz mallar ve devletin hüküm...