16 / 11 / 2024

zilyetlik

zilyetlik

Tapusu olmayan gayrimenkuller, zilyet niteliğine sahiptir. Tapusu olmayan gayrimenkullerin devri nasıl yapılır?

Zilyetlik nedir? Zilyetlik türleri nelerdir?

Mülk sahiplerini ilgilendiren zilyetlik, kanuni bir hakla sağlanan bir kavramdır. Taşınır veya taşınmaz varlıklara sahip olan kişiler zilyet hakkına sahip olabilir. Peki zilyetlik nedir, zilyetlik türleri nelerdir ve zilyetlik hakkı nedir? İşte zilyetlik ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Zilyetlik ne demek? Zilyetlik hakkı nedir?

Bir emlak terimi olarak zilyetlik nedir? Zilyetlik hakkı nedir? İşte zilyetlik ile ilgili detaylar…

Zilliyet tapu alınır mı?

Zilliyet olarak bilinen zilyetlik taşınmaz mallardan bir yarar sağlamak üzere olanları fiilen hakimiyet altında bulundurma durumu olarak ifade ediliyor. Peki, zilliyet tapu alınır mı?

Zilliyet tapusu nedir?

Zilliyet olarak bilinen zilyetlik, taşınmaz mallardan bir yarar sağlamak üzere olanları fiilen hakimiyet altında bulundurma olarak tanımlanıyor. Peki, zilliyet tapusu nedir?

Zilyetlik tapusu nasıl alınır?

Bir şey üzerinde fiili hâkimiyeti bulunan kimse onun zilyedi oluyor. Taşınmaz üzerindeki irtifak haklarında ve taşınmaz yüklerinde hakkın fiilen kullanılması zilyetlik sayılıyor. Peki, zilyetlik tapusu nasıl alınır?

Tek zilyetlik - Birlikte zilyetlik nedir?

Zilyetlik, taşınmaz mallardan bir yarar sağlamak üzere olanları fiilen hakimiyet altında bulundurma olarak tanımlanıyor. Peki, zilyetlik türlerinden Tek zilyetlik - Birlikte zilyetlik nedir? İşte yanıtı...

Vasıtasız zilyetlik - Vasıtalı zilyetlik nedir?

Gayrimenkulün mülkiyetine sahip olmasa da o gayrimenkul üzerinde kullanım hakkına sahip olma durumuna zilyetlik deniyor. Peki, zilyetlik türlerinden; Vasıtasız zilyetlik - Vasıtalı zilyetlik nedir? İşte yanıtı..

Miras nasıl kazanılır?

Miras nasıl kazanılır? Atanmış mirasçılar mirası nasıl kazanır? Yasal mirasçılar, atanmış mirasçılara düşen mirası onlara zilyetlik hükümleri uyarınca teslim etmekle yükümlü müdür? İşte sorularınızın yanıtı...

Zilyetlik ve tapu sicili mevzuatı!

Zilyetlik ve tapu sicili mevzuatı, Türk Medeni Kanunu kapsamında yer alıyor. Bir şey üzerinde fiilî hâkimiyeti bulunan kimse onun zilyedidir. Taşınmaz üzerindeki irtifak haklarında ve taşınmaz yüklerinde hakkın fiilen kullanılması zilyetlik sayılıyor..

Zilyetliğin kaybedilmesi!

Zilyetlik yukarıdaki tanımdan da anlaşıldığı üzere bir şey üzerinde fiili hakimiyet olarak karşımıza çıkıyor. Peki zilyetlik ne zaman kaybedilir? İşte zilyetliğin kaybı ile ilgili hükümler...

Zilyetlik nasıl kazanılır?

Zilyetlik, özel hukuk konusu mallar üzerinde gerçekleştirilebilir. Peki, zilyetlik nasıl kazanılır? Zilyetliğin kazanılmasında başlıca iki türlü yol bulunuyor. Bunlar: Zilyetliğin aslen kazanılması be fer'i kazanma yolu..

Zilyet yardımcısı nedir?

Zilyetlik, taşınmaz mallardan bir yarar sağlamak üzere olanları fiilen hakimiyet altında bulundurma olarak tanımlanıyor. Peki zilyet yardımcısı nedir? Zilyet ve zilyet yardımcısı farkları nelerdir? İşte yanıtı...

Kiracı zilyet midir?

Zilyetlik Türk Medeni Kanununda; bir şey üzerinde fiilen tasarruf sahibi olan kimse o şeyin zilyedidir, şeklinde tanımlanıyor. Peki, kiracı zilyet midir? İşte kiracının zilyetlik esasları...

zilyetlik Haberi

zilyetlik

Tapusu olmayan gayrimenkullerin devri nasıl yapılır?

Zilyetlik, bir kimsenin taşınır veya taşınmaz bir mal üzerindeki fiili hakimiyeti olarak tanımlanır. 


Zilyetlik mülkiyetten farklı olarak sadece eşya üzerinde var olan bir hakimiyet durumunu gösterir. Bu nedenle tapusu olmayan gayrimenkuller zilyetlik hükümlerine göre devredilebilir.


Tapusu olmayan gayrimenkullerin devri nasıl yapılır?

Devir işlemi, noter huzurunda yapılırken, harici senet ile de gerçekleşebiliyor.



Işıl Seren...