12 / 05 / 2024

Haftada 4 gün mesaiye geçtiler! Üstelik maaş da aynı kalıyor!

Haftada 4 gün mesaiye geçtiler! Üstelik maaş da aynı kalıyor!

Belçika’da tam zamanlı bir işte haftada 5 gün yerine 4 gün mesai yapabilmeye imkan sağlayan yeni düzenleme 20 Kasım’da hayata geçiriliyor.



4 günlük mesai talebi olan çalışanların bunun için yazılı olarak başvuru yapması gerekiyor. Talebi yerine getirmeyi reddeden işveren, bu reddini de aynı şekilde yazılı olarak gerekçelendirecek ve 1 ay içinde çalışana bilgi verecek.

MAAŞTA BİR DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

BBC Türkçe’nin haberine göre çalışanın talebi, işveren yönünden olumsuz bir muameleye yol açmayacak ve hiçbir şekilde işten çıkarılma veya sözleşme feshine neden olmayacak.

Çalışanların maaş ve sosyal hakları değişmeyecek ancak günlük yemek fişi sayısı ile yol paralarında değişiklik olabilecek.

Çalışanlar, haftada 4 günlük çalışma döneminde gönüllü fazla mesaiye kalamayacak. Çünkü hükümete göre, fazla mesai, iş ve özel hayat arasında daha iyi ve daha sağlıklı bir denge kurmayı amaçlayan uygulamanın mantığına aykırı.

Ghent Üniversitesi uzmanlarının yaptığı bir ankete göre, çalışanların büyük bir kısmı, aynı sayıda mesai saatinin 5 gün yerine 4 güne yayıldığı bir çalışma haftasının daha iyi bir iş - yaşam dengesi sağlayacağı görüşünde.

Çalışana doğal gaz ve ısınma desteği geliyor! Herkese 1.000'er TL ek ödeme yapılacak! Hemen bakın!

Maaşını Garanti'ye taşıyan emeklilere müjde! Hem promosyon hem ödül! Bu fırsat kaçmaz!

Gram altın uçuşa geçti! Her şeyi bırakın, gram altına bakın!

 


Geri Dön