30 / 04 / 2024

Hâl çıkışı farklı raf ücreti farklı! Aradaki uçurumu karekod okutarak öğrendiler

Hâl çıkışı farklı raf ücreti farklı! Aradaki uçurumu karekod okutarak öğrendiler

Ürünlerin hal çıkış ücretleri ile raf ücretleri arasında oluşan büyük fark, 'Hal Kayıt Sistemi' ile tespit edildi. Halden kilosu 18 TL'ye çıkış yapan eriğin ücretinin raflarda 59 TL'ye satılması vatandaşın tepkisine sebep oldu.



Son zamanlarda sebze ve meyvede meydana gelen yüksek ücretler vatandaşın tepkisine sebep olurken, bazı marketlerde etiketlere yansıyan farklı ücretler, ürünlerin hal çıkış ücreti ile raf ücretinin sorgulanmasına sebep oldu. Bazı marketlerde eriğin 18 TL'den alınıp 59 TL 95 kuruşa satılması da tepki çekti. Uzmanlar, bu duruma karşı  Hal Kayıt Sistemi'ni kullanarak, marketteki ÜCRETLERİ karekod ile inceleyerek anlattı. 

Hâl çıkışı farklı raf ücreti farklı! Aradaki uçurumu karekod okutarak öğrendiler

 "KAREKOD OKUTARAK ALIŞ FİYATINI GÖRSÜNLER"

Vatandaşların mutlaka karekod kullanması gerektiğine vurgu yapan Aydın Ağaoğlu, "Soğan ücreti neredeyse seçim sloganı oldu. Seçim bitti, 30 TL'ye çıkmış olan şu an 9 TL 95 kuruş. Bunun kaça alındığını, ne bedelle markete verildiğini bilmek vatandaşın hakkı. Ben eskiden beri diyorum. Ticaret Bakanlığı'nın hayata geçirdiği bir Hal Kayıt Sistemi var. Bu uygulamayı akıllı telefonunuza indirip kullanın. Bu sistemi kullanan tüketici, halk kayıt sistemine ait künye ile bilgiye erişip karekod üzerinden kaça alındığını, nereden alındığını, ne zaman alındığını, ne kadar alındığını görebilecek. Fahiş ücret ile karşı karşıya kalmış ise bunu fark edip alışverişini başka yerden yapabilir. Tüketicilere tavsiyem, mutlaka ilk olarak bir ücret araştırması yapsınlar. Sebze ve meyve reyonlarında özellikle karekodu okutarak Hal Kayıt Sistemi'nde alış fiyatını görsünler.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön