27 / 04 / 2024

Halil Şahin: İmarla herkese çap verilecek!

Halil Şahin: İmarla herkese çap verilecek!

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, "Biz istimlak yapmak istemiyoruz. Bizim kitabımızda istimlak yok. Gerekirse imara sokup alırız. İmarla herkese çap verilecek.. " dedi.



Aksu Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısını gerçekleştirdi. 9 gündem maddesi ile toplanan Aksu Belediye Meclisi'nde, sözleşmeli personel alımı, denetim komisyonunun seçimi, meclis tatili, Aksu Köprülü Kavşak bağlantı yolları için hazırlanan plan değişikliğine yapılan itirazlar ve daha önce Büyükşehir Belediyesi'ne asmek ve diğer sosyal donatı alanlarının yapılabilmesi için tahsis edilen alanın tahsisinin iptal edilerek Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'ne masraflarının karşılanması koşuluyla bedelsiz olarak kullanım hakkının verilmesi vardı. Aksu Belediyesi 2016 yılında çalıştırılmak üzere avukat, mimar, mühendis, kameraman ve tekniker alacak. Mecliste yapılan oylamada bu personele işe yeni başlayan devlet memurlarına verilen taban maaşın verilmesi kararı verildi. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, sözleşmeli personelin memur olarak kadroya geçişte bir aşama olduğunu, bunun için göreve yeni başlayan personele de taban ücretin verileceğini belirterek, "sözleşmeli işe başlamak memurluğun ilk adımıdır. Bunu yasal zemine oturtmak istiyoruz. Devlet 100 liranın 30 lirasını personele ayırın, kalanını da vatandaş için harcayın diyor. Biz henüz bunu başaramadık. Geçmişten gelen sıkıntılar var. Diğer belediyelerden daha zengin değiliz" dedi. Yapılan Denetim Komisyonu seçimlerinde ise AK Partili Özay Karabulut ve Ferit Özçelik ile MHP'li Kadir Şahbaz üyelerin oy çokluğu ile seçildiler. Bu arada MHP'lilerin oylama sırasında sadece tek bir isim yazmaları da dikkat çekti. 


KÖPRÜLÜ KAVŞAKTA YAN YOL ÇALIŞMASI

Gündem maddeleri arasında olan Aksu Köprülü Kavşak ve 20 metrelik bağlantı yollarının binlik planlarına askı süresi içerisinde yapılan itirazların görüşülmesi vardı. Başkan Şahin, "Köprülü Kavşak ile sağlık ocağı arasında kalan bölge. Oradaki mülk sahipleri ne istiyorlarsa ona göre planlama yapalım dedik. Onları mağdur etmeyelim ama bunu yaparken de imar kanunları içerisinde yapılmasını istedik. Köprülü kavşak yapıldı ama kavşağın bağlantı yolları tamamlanmadı. Petrol ile lokanta arasında yol yapılacak. Vatandaşın mağdur olmasını istemiyoruz. Ama anlaştığımız insanlar daha sonra itiraz ediyorlar ya da mahkemeye gidiyorlar. Petrolcü ile anlaştık ama mahkeme gitmiş. Bu bölgeye 1,5 emsal ve 5 metre verdik. Bu emsal Antalya'nın merkezinde bile yok. 18 uygulaması geldiğinde sorun yaşanacak. Planlama aşamasında gerekirse arka planda kalan dağı yontar, sosyal donatı alanlarını buraya kaydırırız diyoruz. Öncelikle bağlantı yoluna giren arkadaşlar ters yöne giriyorlar bu da sürekli ceza yemelerine neden oluyor. Vatandaş mağdur olmasın, petrolcü mağdur olmasın. Birbirimizi anlayamıyoruz herhalde. İtirazları değerlendirecek olan İmar Komisyonundaki arkadaşların itiraz edenlere durumu iyi anlatmaları gerekiyor. İtirazlar için yapabildikleri ne varsa yapsınlar, yoksa da kanunları uygulasınlar. 


BİZİM KİTABIMIZDA İSTİMLAK YOK

Biz istimlak yapmak istemiyoruz. Bizim kitabımızda istimlak yok. Gerekirse imara sokup alırız. İmarla herkese çap verilecek.. 


TAHSİS İPTAL, YENİ TAHSİS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ'NE

Mülkiyeti Aksu Belediyesi'ne ait olan Macun mahallesi Perge Caddesi üzerinde bulunan parseller üzerindeki taşınmazların tamamı daha önce Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi yapılmıştı. 

Büyükşehir Belediyesi burada ASMEK kursları açacaktı. Ancak, yeni bir bina kiraladılar. Daha ekonomik olduğu gerekçesiyle. Şimdi aynı yer için Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü talip oldu. Elektrik, su, bakım, onarım gibi giderleri kendilerine ait olmak üzere onlara bu alanı tahsis etmek istiyoruz. Bedelsiz kullanım hakkı olacak. Buraya da yatırım yapacaklar. Beş yıl tahsis etmeyi düşünmüştük. Ama buraya yatırım yapabilmeleri için daha uzun süreli tahsis gerekebilir. 10 yıl olabilir" dedi. Yapılan oylama sonrasında ise Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan tahsis iptal edildi ve alan üst kullanım hakkıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'ne verildi. 


Antalya Akdeniz Güncel


Geri Dön