29 / 04 / 2024

Hasan Şimşek: Karma projeler trafiğe çözüm olabilir!

Hasan Şimşek: Karma projeler trafiğe çözüm olabilir!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım Genel Müdürü Hasan Şimşek, tüm dünyada yükselen trend ofis, konut ve alışveriş merkezinin bir arada sunulduğu yeni nesil karma projelerin metropollerdeki trafik sorununa çözüm olabileceğini dile getiriyor.



Hasan Şimşek İstanbul'un en önemli sorunlarından biri olan trafiği rahatlatmak için altyapı çalışmaları hızla devam ederken, gün geçtikçe iyileşen toplu taşıma hatlarına rağmen insanlar trafikte zaman geçirmekten rahatsız. İstanbul, Ankara, îzmir gibi büyük şehirlerde yaşayan insanlar, ne zaman araçlarıyla bir yerlere ulaşmaya çalışsa zamanlarının büyük bir bölümünü trafikte harcıyor. 


Rönesans Gayrimenkul Yatırım Genel Müdürü Hasan Şimşek, tüm dünyada yükselen trend ofis, konut ve alışveriş merkezinin bir arada sunulduğu yeni nesil karma projelerin metropollerdeki trafik sorununa çözüm olabileceğini dile getiriyor. Şimşek aynı zamanda karma projelerin hem entegre bir yaşamın rahatlığını sunduğunu hem de yatırımcısına kâr sağladığını belirtiyor. 


'EVE YORGUN DÖNÜYORUZ' 

Önceden sadece alışveriş yapmak için tercih edilen AVM'lerin yerini sosyal yaşamın ihtiyaçlarıyla entegre olan karma projelerin aldığını dile getiren Hasan Şimşek, "İstanbul'da toplu taşıma araçları her geçen gün daha da iyileşse de zamanımızın çoğu trafik nedeniyle yolda geçiyor. Hepimiz evlerimize yorgun gidiyoruz. Çocuklarımızla vakit geçirmeye enerjimiz kalmıyor. Bu nedenle büyük şehirlerde yaşayan insanlar ve tüketici olarak ofisimiz, evimiz, alışveriş merkezimiz birbirine yakın yerde olsun istiyoruz. Bu noktada da  İzmir  Optimum değişime başlıyor Önümüzdeki yıl izmir'deki Optimum'a yeni mağazalar ekleneceğini belirten Hasan Şimşek, "Çocukların zekâ gelişimine katkı sağlayacak 3 bin metrekarelik oyun alanlarıyla tasarlanan izmir Optimum, yeni eklenecek 80 popüler markayla toplamda 240 mağazaya ulaşmış olacak. Tüm bu yeniliklerle yıllık potansiyel ziyaretçi sayısının 12 milyondan 17 milyona çıkmasını öngörüyoruz" dedi. Şimşek, izmir'deki diğer projeleri hakkında da bilgi vererek, "Mavişehir'de hayata geçecek olan projede, açık alan kullanımı oldukça yoğun olacak. 5 bin metrekare ücretsiz yeni nesil çocuk oyun alanı, farklı lezzetleri bir arada sunan restoranlar yer alacak. İzmir Konak'ta hayata geçireceğimiz projemiz ise ofis, konut ve alışveriş merkezinden oluşan karma kullanım özelliğiyle tüm ihtiyaçları bir arada karşılayacak" diye konuştu. 

karma projeler devreye giriyor. 


Konut, ofis, otel ve AVM gibi birimler birbirlerini besliyor" diye konuştu. 

Karma projelerde ev sahibi olmayanların da faydalanacağı ofis, restorant ve alışveriş merkezi gibi fonksiyonların bölge trafiğine ek bir yük getirmeyeceğine dikkat çeken Şimşek, "Bu binaların girişçıkış saatleri birbirinden farklı, örneğin ofislerde mesai sabah 8'de başlayıp akşam 6'da bitiyor. 


AVM ise sabah 10'da açılıp, akşam 10'da kapanıyor. Bu insanlar trafikte aynı saatlerde bulunmuyor. Karma projeler metro istasyonlarıyla da entegre olursa, trafiğe kesinlikle ek bir yük getirmezler" açıklamalarında bulundu. 


'ÇALIŞANLAR MUTSUZ' 

Hasan Şimşek günümüzde firmaların insan kaynakları departmanlarının da karma projelerde yer alan ofisleri tercih ettiklerini ifade ederek, "Firmaların İK departmanları da ofis kiralanacak yerde konut, AVM, banka, restoran gibi yerlerin olmasını istiyor. 


Çalışılanların bütün ihtiyaçlarını tek bir yerde karşılamak istediklerini, aksi halde mutsuz olduklarını söylüyorlar. 

Bunları göz önüne aldığımızda karma proje üretmek büyük avantaj sağlıyor" dedi. 

İstanbul gibi metropollerde trafik sorunu her geçen gün artarak devam ediyor. Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın Genel Müdürü Hasan Şimşek, bu noktada tüketicilerin imdadına ihtiyaçlarını aynı yerde karşılama imkânı veren karma projelerin yetiştiğini dile getiriyor 1 AYDA YÜZDE 40'INI SATTI Rönesans Gayrimenkul Yatırım, Maltepe'de 320 milyon Euro yatırım değeriyle hayata geçirdiği Piazza ile tüketicilerin ihtiyaçlarını aynı noktada karşılamayı hedefliyor. Proje hakkında bilgi veren Şimşek, "Kesintisiz yaşam konsepti ile yapımı devam eden proje, Adalar manzaralı 29 kattan oluşan 230 dairelik konut bloku, 21 katlı ofis bloku ve açık alanların yer aldığı alışveriş merkezinden meydana geliyor" dedi. Şimşek projenin bulunduğu lokasyon, mimari özellikleri ve avantajlı ödeme koşulları sayesinde yüzde 40'ının 1 ayda satıldığını belirterek, "Alışveriş merkezi ve ofis bölümünde ortalama 5 bin beyaz yakalının çalışacağını öngördüğümüzde 230 özel rezidanstan oluşan dairelerin yatırımcılar için kârlı olacağı ve yüksek kira getirişi sağlayacağını söyleyebiliriz" dedi. 




Habertürk


Geri Dön