12 / 05 / 2024

Hatay'da depremzedeler için inşa edilen kalıcı konutların 4 blokunun kaba inşaatı tamamlandı!

Hatay'da depremzedeler için inşa edilen kalıcı konutların 4 blokunun kaba inşaatı tamamlandı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Hatay'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresince (TOKİ) Altınözü ilçesinde yapılan kalıcı konutlardan 4 blokun kaba inşaatları tamamlandı.



Paylaşılan bilgilere göre, ilçelerinde köy tipi afet evleri ve diğer kalıcı konularla yaklaşık olarak 3 bin konut yapımının planlandığını kaydeden Sarı, şunları dile getirdi: "6 Şubat tarihinin üzerinden 100 günden fazla zaman geçti. Depremlerden hemen sonra başlayan kalıcı konut çalışmaları hızlı bir biçimde devam ediyor. Kalıcı konut projemiz Hatay'ın, hatta 11 şehrin içinde en hızlı giden projelerimizden bir tanesi. İlk etapta yapımı süren 20 blokta, 364 konuttan 188 tanesi 2 oda 1 salon, 176'sı ise 3 oda 1 salon olacak. Şu an 4 blokun kaba inşaatı tamamlandı. İnce işleri ise devam ediyor. Bunların ortalama teslim edilme süreleri 10 ay. Bu sene sonu ya da 2024 yılı başında evler teslim edilmiş olacak."

Hatay da depremzedeler için inşa edilen kalıcı konutların 4 blokunun kaba inşaatı tamamlandı!

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı açıklamasında konut sayısının 364'te kalmayacağını belirterek, aynı alanda yaklaşık 1500 konutun daha yapılacağını söyledi.

"Çarşı kent" projesi

Ayrıca açıklamasında ilçelerinde "çarşı kent" projelerinin de olduğunu dile getiren  Sarı, şunları dile getirdi: "Depremde iş yerleri zarar gören esnafın iş yerlerini bitirme noktasına geldik. 15-20 gün içerisinde üstyapıyı da tamamlayıp iş yerlerini esnafımıza teslim edeceğiz. Bunun dışında 4 farklı noktada 2 bin konteynerlik kent oluşturuyoruz. Buraya öncelikle şehir merkezinde konutlarını kaybetmiş kamu personeli yerleştirilecek. Sonrasında da tüm hemşerilerimizin ihtiyaç duyduğu noktada hepsini yerleştirmeye çalışacağız."

Dikkat! Dikkat! Az önce deprem mi oldu? Son dakika depremler nereden öğrenilir?

Diyarbakır'da 6 bin 40 adet deprem konutu inşa edilmeye devam ediyor!

Bakan Kirişci: Depremzedeleri kalıcı konutlarında ziyaret edeceğiz!


Geri Dön