09 / 05 / 2024

Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın yurt dışındaki ortağına kırmızı bülten ve iade talebi! 

Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın yurt dışındaki ortağına kırmızı bülten ve iade talebi! 

Rönesans Rezidans'ın yurt dışındaki ortağı için kırmızı bülten ve iade talebi Adalet Bakanlığına gitti. İşte ayrıntılar...



Hatay'daki Rönesans Rezidans'ı yapan inşaat şirketine yönelik soruşturma kapsamında hakkında gıyabi tutuklama kararı alınan Hüseyin Yalçın Coşkun için Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu tarafından iade talepnamesi ve kırmızı bülten talebinin hazırlandığı belirtildi. 

Talebin Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğüne yollandığı da açıklandı.

Hatay da yıkılan Rönesans Rezidans ın yurt dışındaki ortağına kırmızı bülten ve iade talebi! 

Savcılığın Deprem Suçları Soruşturma Bürosunun talep yazısında, Hüseyin Yalçın Coşkun'un yıkılan rezidansın statik proje sorumlusu, şantiye şefi ve şirket ortağı olduğuna, binanın yıkılmasından da sorumlu tutulduğuna dikkat çekildi. 

Rönesans Rezidans'ın tutuklanan müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, Rönesans Rezidans'ın neden yıkıldığını kendisinin de bilmediğini vurgulamış ve "Her ne kadar Karadağ'a gidişim önceden planlanmış olsa da uçak biletini 8 Şubat günü aldım. Rönesans Rezidans isimli yapının depremden etkilenip yıkılmasıyla benim Karadağ ülkesine gidişim arasında herhangi bir ilişki yoktur" açıklamasında bulunmuştu. 

Hatay da yıkılan Rönesans Rezidans ın yurt dışındaki ortağına kırmızı bülten ve iade talebi! 

Tüm bunların yanı sıra, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli  meydana gelen epremlerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalara ilişkin resen başlatılan soruşturmalarda 797 zanlının sorumluluğu belirlendi. Yakalanan şüphelilerden 203'ü çıkarıldıkları hakimliklerce tutuklanırken, 275 şüpheli hakkında adli kontrol hükmü verildi. Aynı zamanda 152 şüpheli hakkında yakalama kararı, 67 kişi hakkında da gözaltı kararı alındı. 

Ege Bölgesi için son dakika deprem uyarısı: 3 il çok riskli!

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

AFAD resmen açıkladı! Deprem fırtınası ne zaman bitecek? Artçılar şiddetlenecek mi?


Geri Dön