26 / 06 / 2024

Havran'da bir arazi üstündeki ağaçların çalındı iddiası!

Havran'da bir arazi üstündeki ağaçların çalındı iddiası!

Havran' da yol kenarındaki arazide bulunan 80 mandalina ağacı, üzerindeki meyvelerle ortadan kayboldu. Arazinin sahibi olan Tarık Kökden, yol için çalışma yapan belediyeden şüpheleniyor...



Görünce şok yaşadı İş makineleri çalıştı Havran'da Çevre Yolu kenarında bulunan Dr. Tarık Kökden e ait tarlada bulunan 80 adet mandalina ağacı ile birlikte, erik ve kiraz ağaçları sökülüp götürüldü. Tarlaya geldiğinde büyük şok yaşayan Tarık Kökden. 

"Bize hiçbir bilgi verilmeden ağaçların söküldüğünü, tarlanın dümdüz edildiğini görünce şok oldum. Hemen soluğu Havran Belediyesi'nde aldım. Belediye Başkan Yardımcısına tarlayı gösterdim ve o da çok şaşırdı. 

İzinsiz birinin tarlasına girilip ağaçların kesilmesi suç değil mi? 

Tabiri yerindeyse haneme tecavüz edildi" dedi. 

Tarlanın yanında inşaat çalışması olduğuna dikkat çeken Tarık Kökden. "Belediye burada imar uygulaması yapmış. Yol da geçtiği için iş makinesi ile çalışma yapılmış. Anlaşılan, yol açarken benim tarlayı da dümdüz etmişler. Benim iznim ve bilgim olmadan nasıl arazime girip ağaçlarımı sökerler. Bir ağaç kolay mı yetişiyor? Bu ağaçları çocuk büyütür gibi özenle büyütmüştük. Ağaçları kesenlere hem bu dünyada, hem de öbür dünyada emeğimi helal etmiyorum. Edremit Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundum" dedi. 

Tank Kökden, ağaçları sökenlerden davacı olduğunu söyledi. 


Posta Çanakkale


Geri Dön