15 / 05 / 2024

Hazırlıklar tamam! Her aileye en az 8500 lira

Hazırlıklar tamam! Her aileye en az 8500 lira

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna az bir süre kala AK Partili Numan Kurtulmuş, vatandaşlık maaşı ve ev hanımlarına emeklilik hakkına yönelik dikkat çeken açıklamalar geldi. Kurtulmuş, her aileye en az 8.500 TL bağlanacağını ifade etti.



EV HANIMLARINA EMEKLİLİK DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ev hanımlarına sağlanacak emeklilik desteğine yönelik yaptığı açıklamada şartların şu şekilde olacağını söylemişti: "Ev hanımlarının emekliliğinde sigorta priminin bir kısmının ödeyerek destek vereceğiz. Ev hanımlarının evdeki emekleri karşılığında emeklilik gibi bir güvenceye sahip olmalarını en temel hakları olarak görüyoruz. Bu çerçevede, ev hanımlarının isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte birini devlet olarak biz karşılayacağız. Emeklilik yaşını özellikle kadınlarda çocuk sayısına göre esneteceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Fakat konuyla ilgili çalışmalar henüz tamamlanmadığı için başvuru şartları daha açıklanmadı.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR?
Asgari ücret 2023 Ocak ayında brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak belirlendi. Temmuz ayında ise yeniden zam yapılması planlanıyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin yeni zammın en az 500 dolar (9.905 TL) civarında olacağını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön