06 / 07 / 2024

Her arabaya kredi çıkar mı? 10 yaşında arabaya kredi çıkar mı?

Her arabaya kredi çıkar mı? 10 yaşında arabaya kredi çıkar mı?

Taşıt kredisi, sıfır km araçlar ya da ikinci el otomobiller için alım kolaylığı yaratan bir kredi çeşididir. Araç sahipleri de kendi araçlarına dair taşıt kredisi hakkında bilgi edinmek istiyor. İşte bu konudaki sorulan bazı sorular ve yanıtları!



HER ARABAYA KREDİ ÇIKAR MI?

Özel ya da kamu bankaları, ikinci el otomobil almak isteyen vatandaşlara birbirinden farklı vade, faiz oranı bunlarla birlikte araba yaşı için müşterilerine ikinci el taşıt kredisi imkanları sunmaktadır. Bankalar tarafından ikinci el taşıt kredisi için verilecek olan tutar, araç bedelinin en fazla yüzde 70'i kadar bir seviyeye çıkabiliyor.

O FAİZLİ KREDİ KİMLERE VERİLİYOR?

Faizsiz krediden sigortalı birey ya da geride kalan hak sahipleri yani eş, çocuk, anne, baba faydalanabilir. Bu bilgiler göre 3 bin lira aylığı olan sıfır faizli kredi hakkında 750 lira taksit ödenmesi bulunmaktadır. Kredinin geri ödemesinde de kişinin aldığı aylığın dörtte biri oranında kesinti yapılıyor.

10 YAŞINDAKİ ARABAYA KREDİ ÇIAKR MI?

Yaş sınırı durumu bankadan bankaya değişiklik göstermektedir. Bu değişiklik durumu ile birlikte genellikle 8 yaşa kadar olan araçlara 2. el taşıt kredisi verilmektedir. Bu sınır kimi bankalarda 10'a kadar da yükselebilmektedir. Ama bazı bankalarda aracın yaşına göre de farklı maksimum vade uygulamaları da sunulabilmektedir.

İHTİYAÇ KREDİSİ EN FAZLA NE KADAR ÇEKİLİR 2022?

Özel veya kamu bankalarından sağlanan ihtiyaç kredileri için bankalar kredi vadesi ve çekeceğiniz kredi tutarına bağlı olarak farklı faiz oranları hesaplamaktadır. İhtiyaç kredisini en fazla 36 ay vadeli olarak taksitlendirilme olanağı bulunmaktadır. En fazla ne kadar ihtiyaç kredisini çekebileceğiniz bankadan bankaya göre değişiklik gösterir ancak 1.000 liraya kadar kredi çekme olanağı bulunuyor.

TOKİ başvuru para iadesine dair detaylar! TOKİ'ye yatırılan para kaç gün içinde alınmalı?

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı için nereye başvurulur?

Tarımsal destek ödemesi ne zaman yapılacak? Çiftçiye mazot ve gübre desteği ne zaman ödenecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön