28 / 04 / 2024

Her dediği tutan İslam Memiş "Uzak durun" diyerek gram altında yeni seviyeyi verdi

Her dediği tutan İslam Memiş

Merkez Bankalarının faiz artırımlarıyla hareketlenen piyasalar açıklamalarla ciddi kayıplar yaşamakta. Dolarda değer artışı yaşanırken altın fiyatları sert çakıldı. Piyasaları değerlendiren Finans Analisti İslam Memiş, yatırım yapacaklara kritik uyarılar yaptı.



“SAVAŞ ÇANLARI ÇALIYOR, EKİM AYINDA BAŞKA BİR PİYASA GÖRECEĞİZ”
Rusya-Ukrayna savaşında ABD’nin kazandığını ve AB’nin kaybettiğine dikkat çeken Memiş, “Şimdi de Yunanistan-Türkiye, Çin-Tayvan krizini körükleyecek. Böylece doların değer kazanışı ve diğer para birimlerinin düşüşü yaşanacak. Bu doların gücü değil, savaş hazırlığıdır” dedi. “Ekim ayından sonra başka bir piyasa görebiliriz” diyen Memiş, savaş çanlarının çaldığı bir dönemden geçildiğini belirtti. Memiş, borsa tarafında ise Kasım ayı ortalarına, 3.000 seviyesinin altına kadar bekleyeceğini söyledi. 

“DOLARDA BALON PATLAYACAK”
Doların serbest piyasalardaki gerçek fiyatının 18.55-58 lira seviyesinde olduğunu belirten Memiş, bunun nedeninin dolar endeksindeki artış olduğunu söyledi. Dolar endeksindeki yükselişlerin mutlaka bir yerde duracağı tahmininde bulunan Memiş, “ABD ekonomisi daralıyor. Bu yüzden doların değer kazanması çok sürdürülebilir değil. Dolarda balon patlayacak. Dolardan uzak durmalarını tavsiye ederim. Euro/dolar paritesinde bir toparlanma, ataklar olacak” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön