19 / 05 / 2024

Herkes fiyat yükseltirken o fiyat indirdi! Yeni abonelik hizmete başladı bile

Herkes fiyat yükseltirken o fiyat indirdi! Yeni abonelik hizmete başladı bile

Amazon, film ve dizi severlere tabiri caizse ''kıyak'' yaptı. Daha ucuza üyelikle Amazon Prime Lite'ı insanaların hizmetine sundu. Türkiye'ye bu hizmetin ne zaman geleceği merak konusu oldu.



Amazon Prime Lite kullanıma sunuldu!

Amazon tarafından sunulan normal Prime aboneliği, alışverişlerinizde aynı gün teslimat seçeneği ve ücretsiz kargo sunuyor. Ayrıca film ve dizilerin olduğu Prime Video ve her ay ücret almadan sunduğu oyunlarla dikkat çeken Prime Gaming gibi hizmetleri de kapsıyor. Amazon, bugün Hindistan’da daha ucuz olan Prime Lite servisini deneme hedefiyle bazı kullanıcılara sundu.

Herkes fiyat yükseltirken o fiyat indirdi! Yeni abonelik hizmete başladı bile

Serviste normal üyeliğe göre bazı kısıtlamalar mevcut. Bunlardan birisi Prime Video hizmetinde reklam yayınlanacak olması. Ayrıca servis üyelerine, 
siparişlerin iki günde teslim edileceği bilgiler arasında. Prime Lite, Hindistan’da 1 dolar ücreti üzerinden kullanıma sunuldu. Şimdilik Türkiye’ye gelmediği için ülkemizdeki ücreti tespit edilmiş değil.  Amazon Prime, ülkemizde 7,90 TL’ye sunuluyor. Yeni Prime Lite’ın ise 4-5 TL seviyelerinde olması bekleniyor.

Amazon Prime: aylık 2,20 dolar (yıllık 18 dolar)
Amazon Prime Lite: aylık 1 dolar (yıllık 12 dolar)

Amazon Prime’ın ülkemizdeki ücreti döviz bazından 0,42 dolar. Dünya çapında en ucuz kullanan ülke Türkiye. Bu konuyla ilgili ortaya atılan bazı tahminler,  şirketin normal üyeliğin ücretini yükselteceğini ve Prime Lite’ın ise 7,90 TL olacağına işaret ediyor. Amazon Prime gibi imkanlar sunan aboneliklerin, ülkemizde Hepsiburada Premium gibi birçok rakibi bulunuyor. Prime Lite’ın ülkemize gelmesi ile beraber bu şirketler arasındaki rekabet de büyüyecektir.

Yeni yıl zamlarından HBO'da etkilendi! İşte yeni yılda uygulanacak tarife

Steam'ın bu kararı oyun canavarlarını üzecek! Dolara karşı koyamadı

Apple'dan bir ilk olabilecek proje! Yeni MacBook'lar böyle olabilir

 

 

 

 


Geri Dön