04 / 05 / 2024

Hiç çalışmadan emekli olabilmek mümkün! Siz de evden emekli olabilirsiniz! Şartlar tek tek açıklandı

Hiç çalışmadan emekli olabilmek mümkün! Siz de evden emekli olabilirsiniz! Şartlar tek tek açıklandı

Hiç kuşkusuz ki Türkiye’de çoğunluk olarak çalışanların en büyük hayallerinden biri emekli olup iyi olabilecek miktarlarda emekli maaşlarını alabilmek. Emekli olabilmenin kriterleri ise kişiden kişiye, cinsiyetten cinsiyete göre değişmekte.  Peki emekli olabilmek için hangi şartlar bulunuyor?



Emekli maaşı alabilmek üzere iki yöntem mevcut. Prim, yaş ve sigorta kriterlerinin yanında dışarıdan prim ödemesi yapılarak emekli olunabilir. Günümüzde dışarıdan prim ödemesi gerçekleştirilerek emekli olmak mümkün hale geliyor. Herhangi bir sebepten dolayı iş hayatında yer alamayan ev kadınları genel olarak bu yöntemi tercih ediyor. Kriterleri yerine getiren kişiler bu yöntem ile emekli maaşını alabiliyorlar.

25 yıl evli kalan çiftler için detaylar ise oldukça merak ediliyor. Emekli olmak isteyen ev kadınları özel olarak dışarıdan prim ödeyerek sunulan olanaklardan yararlanabiliyor. Günümüzde milyonlarca kişi isteğe bağlı şekilde sigorta sistemi yardımı ile primlerini düzenli bir şekilde yatırarak gelecekte maaş alma hakkına sahip oluyorlar. Geçtiğimiz yıllarda ise konu ile alakalı olarak TBMM'ye sunulan yasa teklifi için detaylar da merak ediliyor.

İSTEĞE BAĞLI SİGORTA İLK SEÇENEK

İsteğe bağlı sigorta; 4A dahilinde olup 30 günden az çalışan ya da tam gün çalışmayan, herhangi bir şekilde mecburi olarak sigortalı olma zorunluluğu olmayanların kendi primlerini ödemesi ile sağlık hizmeti almayı ve emekli olma fırsatı sunuyor.

İsteğe bağlı olarak prim yatıran kişilerin uzun vadeli sigorta kollarına aynı zamanda genel sağlık sigortasına tabi olmasını sebebiyet verir. Yaş şartı tamam ise borçlanma yolu ile toplu ödeme ile erken emeklilik mümkün olabiliyor.

Hiç çalışmadan emekli olabilmek mümkün! Siz de evden emekli olabilirsiniz! Şartlar tek tek açıklandı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön