18 / 05 / 2024

Hiç çalışmadan emekli olabilmek mümkün! Siz de evden emekli olabilirsiniz! Şartlar tek tek açıklandı

Hiç çalışmadan emekli olabilmek mümkün! Siz de evden emekli olabilirsiniz! Şartlar tek tek açıklandı

Hiç kuşkusuz ki Türkiye’de çoğunluk olarak çalışanların en büyük hayallerinden biri emekli olup iyi olabilecek miktarlarda emekli maaşlarını alabilmek. Emekli olabilmenin kriterleri ise kişiden kişiye, cinsiyetten cinsiyete göre değişmekte.  Peki emekli olabilmek için hangi şartlar bulunuyor?



HANGİ KRİTERLER ARANMAKTADIR?

Birinci adımda ilk olarak isteğe bağlı sigorta giriş bildirgesi ile SGK'ya başvuru, 18 yaşını doldurmuş olmak aynı zamanda her ay prim yatırılması gerekiyor. Kanuna tabi olan zorunlu sigortalı olmayı gerektirecek şekilde çalışmamış olmak, ay içinde 30 günden az şekilde çalışmak, kendi sigortalılığı sebebi ile aylık bağlanmamış olmaması lazım.

MECLİS’E SUNULAN YASADA SON DURUM NEDİR?

Teklif dahilinde belirlenen şartlardan ilki kadınların 1995 yılı ve öncesinde resmi nikah ile evlenmiş olması bulunuyor. Başka bir ifade ile ise 25 sene ve üzerinde evlilik süresi olan ev kadınları bu haktan faydalanabilecek.

Teklifin ikinci maddesi ise kadınların yaşı ile alakalı oluyor. Buna göre; ev kadınlarının 1970 yılı ve öncesinde doğması zorunlu. Kadınların bu haktan yararlanabilmesi için 50 yaşını doldurması gerekiyor.

Emeklilik için başvuruda bulunacak kadınların SGK ile bağının olmaması şart. Ev kadınlarının sigortalı olarak SGK'ya bildirilmemiş olmalı ve herhangi bir iş yerinde çalışmamış olmalıdır.

SGK bünyesi dahilinde herhangi bir maaş (dul ve yetim aylığı vb.) alınmaması gerekmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile herhangi bir bağının olmaması.

Belirli bir süre SGK sisteminde kaydı bulunan kadınların ise; ev hanımlarına emeklilik dahilinde başvuru yaptığı tarihte herhangi bir kaydının bulunmaması.

1995 yılı ve öncesinden itibaren evli olmak (En az 25 yıl evli kalmak).

50 yaşını bitirmiş olmak (1970 yılı ve öncesinden doğmak).

18 yaşını bitirmiş olmak.

Malullük ve yaşlılık aylığı almamak.

Gelir vergisine tabii olmamak (herhangi bir gelire mevcut olmamak).

Hiç çalışmadan emekli olabilmek mümkün! Siz de evden emekli olabilirsiniz! Şartlar tek tek açıklandı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 20 Ağustos 2022 tarihinde saat 10.02'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,23 Türk Lirası, euro 18,30 Türk Lirası, altının gramı ise 1029 Türk Lirası değerinde.

TOKİ’den 81 ile ucuz konut projesi! Gençlere, emeklilere özel müjde! Bu fırsatı bir daha bulamazsınız

Elinde altın olanlar bu haberi okumadan geçmeyin! Altında yeni dönem başladı! Elinizi çabuk tutun

Borsada rekora doyum olmuyor! Borsa İstanbul BIST 100 3 bin seviyesini aştı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön