07 / 05 / 2024

Hızlı tren hattıyla Trabzon-Ankara arası 4,5 saat olacak!

Hızlı tren hattıyla Trabzon-Ankara arası 4,5 saat olacak!

Trabzon-Ankara arası hızlı tren hattıyla seyahat süresi 4,5 saate düşecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bakana ilişkin açıklama yaptı. İşte detaylar...



Ülke genelinde 1400 kilometrede tren işletmeciliği yapıldığını kaydeden Karaismailoğlu, buna yeni açılan Ankara-Sivas Hattı'yla 400 kilometre daha ilave edildiğini aktardı.

Karaismailoğlu, toplam demir yolu uzunluğunun 13 bin 896 kilometreye ulaştığına dikkat çekerek hedeflerinin ve hayallerinin büyük olduğunu, planları da bu doğrultuda yaptıklarını ifade etti.

Önlerindeki senelerin hızlı tren yılları olacağına işaret eden Karaismailoğlu, bu doğrultuda yeni hatlar üzerinde çalıştıklarını kaydetti. 

Hızlı tren hattıyla Trabzon-Ankara arası 4,5 saat olacak!

SAMSUN- SARP DEMİR YOLU PROJESİ HIZLANACAK!

Söz konusu projelerden birinin de "Samsun-Trabzon-Sarp Hızlı Tren Hattı" olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, hattın toplam uzunluğunun 513 kilometre olacağını belirtti. 

"Samsun-Sarp demir yolu projesi için hızlı adımlar atacağız" diyen Karaismailoğlu, Projenin merkezinin Trabzon olacağını söyledi.

Hızlı tren hattıyla seyahat süresi Trabzon-Sarp arasında 70 dakikaya, Trabzon-Samsun arasında 2 saate, Trabzon-Ankara arasında 4,5 saate düşeceğini söyleyen Karaismailoğlu, yeni ihtiyaçlara göre projeler yapmaya devam edeceklerini ifade ederek "Milletimiz, vatanımız için çalışıyoruz." dedi.

Doğru zamanda doğru yatırımlar yaptıklarına vurgu yapan Karaismailoğlu, "Biz icraat adamıyız. Biz konuşmayız, icraatlarımız konuşur. 21 yıldır ülkemizin dört bir köşesine kazandırdığımız projelerimiz de bunun en güzel göstergesidir" şeklinde açıkladı.

Karaismailoğlu, Doğu, batı, kuzey güney demeden ülkemizin her bir köşesinde yatırımlara imzamızı attık, atmaya da devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) açılışı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın katılımı yaptı.

Ankara-Sivas arası yolculuk otobüsle yaklaşık olarak 6-7 saat arası sürüyor. YHT açılışı ile yolculuk süresi kısalıyor. YHT'nin açılması ile beraber yolculuk saati 2,5 saate düşecek.

Ankara-Sivas YHT bilet fiyatları henüz açıklanmadı. Söz konusu açılışta Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının Mayıs ayı sonuna kadar bedava olarak hizmet vereceği açıklandı. 

Bilet fiyatları ise henüz netleşmedi. Ücretsiz olarak kullanım süresinin tamamlanmasına yakın zamanda bilet fiyatlarının duyurulması bekleniyor.

TOKİ Erzurum projesiyle 239 konut ve 191 ticari ünite geliyor! İhalesi yarın!

Memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Temmuz'da memur maaşı kaç lira olacak? Şimdi bu rakamlara göz atın! 

Hububat ve bakliyat ihracatı 3,8 milyar dolara ulaştı!


Geri Dön