12 / 05 / 2024

Hükümet Kamu işçilerine teklif hazırlıklarını tamamladı! Bakın ne teklif edilecek?

Hükümet Kamu işçilerine teklif hazırlıklarını tamamladı! Bakın ne teklif edilecek?

Türk-İş genel başkanı Atalay kamu işçisi için yeni teklifin 12.000 TL tavan ücrete çıkarıldığını duyurdu. İlk altı ay adına %40 zam uygulanacak. İşte tüm detaylar…



Hükümet Kamu işçilerine teklif hazırlıklarını tamamladı! Bakın ne teklif edilecek?

%40’ın geçilmesi isteniyor

Atalay kamu işçilerinin yarısına yakınının ücretinin taban ücret seviyesinde olduğunun altını çizdi. Taban ücretin 11.500 TL’den 12.000 TL’ye yükseltilmesinin iyi olduğunu fakat bunun daha yukarı çekilmesinin gerektiğini belirtti. Bakan gayretlerinin vatandaşın alım gücünü arttırma yönünde olduğunun altını çizdi. Bakan sözlerine gelen teklife küçümsemediğini fakat %40’ı geçmek istediklerini belirtti. Bayram sonu müjdeyi veririz diyerek sözlerini bitirdi.

Hak-İş Genel başkanı Arslan hükümetin vermiş olduğu yeni teklifin son derece önemli bir aşama olduğunu ifade etti. Arslan sözlerine bu teklifi yetersiz buldukları yönünde konuşarak devam etti. Bakanın ortaya koymuş olduğu tavır önemsediklerini fakat hem sendika hem de üyeler adına beklentilerin altında bir rakam açıklandığını ve bu kararın tekrardan değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Beklentilerin büyük olduğunu ve bayram sonu müjdeli haber verileceğinin umut edildiğini de sözlerine ekledi.

Kamu işçilerinin zam pazarlığında son dakika! 12 bin TL taban ücret ve yüzde 40 zam teklifi! 

Kamuya tam tamına 10 bin 900 personel alınacak! KPSS şartı yok! Kamuda çalışmak isteyenler fırsatı kaçırmayın!

Togg için müjdeli haber! Özel kredi geliyor


Geri Dön