28 / 04 / 2024

İhtiyaç nedeniyle tahliye davasında süre!

İhtiyaç nedeniyle tahliye davasında süre!

Kiracının ihtiyaç nedeni ile tahliyesi için dava açma koşullarına uyulması gerekiyor. Peki, ihtiyaç nedeniyle tahliye davasında süre ne zaman başlar? İhtiyaç nedeniyle tahliye davası ne zaman açılmalıdır?



İhtiyaç nedeniyle tahliye davasında süre!

Kiraya veren, kira sözleşmesini  kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa feshedebiliyor.


Ancak bunun için tahliye dava açma koşullarına uyulması gerekiyor. Peki, ihtiyaç nedeniyle tahliye davasında süre ne zaman başlar? İhtiyaç nedeniyle tahliye davası ne zaman açılmalıdır?


Dava, belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda açılıyor. Belirsiz süreli sözleşmelerde ise kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay içinde dava açılabiliyor.


İhtiyaç nedeniyle tahliye dava ihtarnamesi


...................  NOTERLİĞİNE

     

İHTARNAME

 

KEŞİDE EDEN   :

VEKİLİ    :

MUHATAP   :


KONU    : Mesken İhtiyacı Nedeniyle Tahliye İhtarı.

 

AÇIKLAMALAR   :

 

1-) …/…/… tarihli Kira Sözleşmesi uyarınca … Caddesi … Sokak … No’lu müvekkilime ait taşınmazda kiracısınız. Aylık kira paranız …TL.’dir.

 

2-) Halen ikamet ettiğiniz taşınmaza müvekkilimin kızının ihtiyacı vardır. Müvekkilimin kızının ataması ... Okulu’na çıkmıştır.

 

3-) Yukarıda açıkladığımız nedenlerden dolayı;

 

a-) Müvekkilim kira süresinin bitim tarihi olan …/…/… tarihinden itibaren sözleşmeyi yenilemeyecektir.

 

b-) Kiralananı tahliye etmenizi,

 

c-) Aksi halde İhtiyaç Sebebiyle Tahliye Davası açacağız.

           

Sayın noter: Üç nüshadan ibaret olan ihtarnamenin bir nüshasının muhataba tebliğini, bir nüshasının tebliğ şerhiyle tarafımıza iadesini, ve bir nüshanın da Dairenizde saklanmasının saygıyla talep ederim. …/…/…

 

Keşide Eden Vekili

Av.                                                         


İhtiyaç nedeniyle tahliye davası harç bedeli 2015!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön