18 / 05 / 2024

İkinci el araç alacaklar artık iki kere düşünecekler! Bunu mutlaka isteyin!

İkinci el araç alacaklar artık iki kere düşünecekler! Bunu mutlaka isteyin!

İkinci el araç almaya niyet edenler artık iki defa düşünecekler. İstanbul’da bir kişi kendi sattığı aracı çaldı. İşte detaylar…



YENİ SAHİBİNDEN ÇALDI, PARÇALADI!

Bu olay, İstanbul Esenyurt'ta meydana geldi. Aracın çalındığının bildirilmesinden sonra ekip, araştırmasını hızlandırdı ve aracın önceki sahibinden çalındığını tespit etti. "Kaybettim” bahanesi ile yedek kontak anahtarını teslim etmediği öğrenilince otomobili çalıp söktüğü ortaya çıktı.

Otomobilin sahibi A.A. Oto Hırsızlık Bürosu tarafından başlatılan soruşturmada, şirket ile görüşen ekip, otomobili satın alan kişinin "kayıp" olduğu bahanesi ile yedek kontak anahtarı verdiğini tespit etti ve alıcı ve satıcının birbirini önceden tanıdığı ve aralarında borç sorunu olduğu ortaya çıktı. Böylece, otomobilin eski sahibi Muhammet R.Y.'nin polis tarafından tutuklandı. İddiaları başta kabul etmeyen Muhammet R.Y., soruşturmanın ilerleyen saatlerinde aldıkları karşılığında kontak anahtarıyla otomobili çaldığını söyledi. Çalıntı otomobilin satışına aracılık eden ve otomobili söken kişi ile yanında çalışan bir kişi tutuklandı.

ARTIK KULLANILAMAYACAK

Oto Hırsızlığı Bürosu'ndan bir ekip görevlendirildi ve çalınan arabayı bulmak için oto tamirhanesini aradı, ama aracın tamamen parçalandığı ve yedek parçalara dönüştürüldüğü anlaşıldı. Arabanın parçalarının diğer arabaların parçaları arasına gizlendiği ortaya çıktı ancak yapılan çalışmalar sonucunda arabanın tüm parçaları tek tek bulundu ve bir araya getirildi. Ancak kaporta kısmının koptuğu ve kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Hırsızlık Oto Bürosu ile işlem yapan bir şüpheli adliyeye sevk edildi. Daha önce otomobili çalan eski sahibi de Muhammet R.Y.'nin 15, satışına aracılık eden Ayhan G.'nin 7, aracı söken Gökhan Y.'nin 6 sabıka kaydı yer almıyor. Bu 3 kişi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İKİNCİ EL ARAÇ ALACAKLAR AMAN DİKKAT!

Yetkililer bu olay sonrasında, ikinci el araç almak isteyen kişilerin, almayı düşündükleri araçtan yedek kontak anahtarını satın aldıkları kişilerden mutlaka almaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Gıda yardımı almak için nereye başvurulur? Gıda yardımı kimlere verilir?

2023 Kamu işçi zammı! 700 bin kamu işçisi zam oranı belli oldu mu? 700 bin kamu işçisine ne kadar zam yapılacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön