09 / 05 / 2024

İkinci el araç fiyatları sıfırı geçti! Artışın sebebi bakın neymiş?

İkinci el araç fiyatları sıfırı geçti! Artışın sebebi bakın neymiş?

İkinci el araçlara talep son zamanlarda arttı ve bu nedenle fiyatlar resmen fırladı. İkinci el araç fiyatları, sıfır araç satan yetkili bayilerin yayımladığı liste fiyatlarını geçti. Sektör temsilcileri ise fiyatlardaki bu artışın sebebinin ihtiyaç dışında otomobil alan kişiler olduğunu söyledi.



“İKİNCİ EL OTOMOBİL FİYATLARI SIFIR FİYATLARINI GEÇTİ”

Sıfır otomobillerin bayilerde bulunmaması yüzünden fiyatların yükseldiğine de vurgu yapan Ardeşen, ''Yetkili bayilerde sıfır araç bulmak zorlaştı, aylar sonrasına teslim tarihi veriliyor. Araç satın almak isteyen kişiler bayilerde araç bulamadığı zaman ikinci ele yöneliyor. İkinci el araçlarda da fiyatlar sıfır araç fiyatını geçti. Fiyatlar devamlı yükseldiği için ihtiyaç dışında araç alan kişiler araçların fiyatlarını yükseltiyor'' dedi.

 İkinci el araç fiyatları sıfırı geçti! Artışın sebebi bakın neymiş?

SIFIR ARAÇLARA 3 AYDA GELEN ZAM 144 BİN TL

Öte yandan, otomobil ve hafif ticari araç pazarı, 2023 Nisan ayında, geçen yılın aynı ayına nazaran yüzde 62,7 büyüyerek 97 bin 679 adet olarak gerçekleşti. Bu rakamın tüm zamanların en yüksek nisan ayı olduğu ifade edildi. Satışlarda rekor serisi sürerken, sıfır araç fiyatlarına da zam furyası devam ediyor. Nisan ayına nazaran sıfır araç fiyatları ortalama olarak 30 bin lira yükselirken, marttan bugüne kadar bu rakam 144 bin liraya kadar arttığı gözlemlendi. 600 bin liranın altında ise az sayıda otomobil kaldı. Sektör temsilcileri döviz kurlarındaki artışın fiyatları etkilediğini belirtirken, 14 Mayıs’tan sonra da yeni zamların kapıda olduğunu vurguladı.


Geri Dön