15 / 05 / 2024

İkinci el otomobil fiyatları düşüyor mu? Araba almak isteyenlere müjde! Düğmeye basıldı

İkinci el otomobil fiyatları düşüyor mu? Araba almak isteyenlere müjde! Düğmeye basıldı

Hükümetten gelen ikinci el otomobillerin satımında 6 ay ve 6 bin km şartı gündeme gelirken piyasaların sakinleştiği ve fiyatların gerilediğine dair sinyaller gelmeye başladı. Peki İkinci el araba piyasası düşüyor mu? İkinci el araba fiyatları ne olacak? İşte merak edilenler...



GALERİCİLER STOKÇU DEĞİL

Galericilere yönelik stokçuluk yaptıklarına dair söylentilerin doğru olmadığını söyleyen Görkem Konu “Kendi şahsıma otomobil almak için bayiye gittiğimde galerici olduğum için bana da satış yapmıyorlar. Galericiler stokçuluk yapmıyor” değerlendirmelerinde bulundu.

6 AY, 6 BİN KİLOMETRE ŞARTI...

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un 6 ay 6 bin kilometre şartı sağlanmadıkça ilk tescili yapılan aracın satılamayacağına dair açıklamasına yönelik olarak Konu “Bu şartların filolara getirilmesi için konuşuluyordu, filolara araçlar indirimle veriliyor. Devletin de burada vergi kaybı oluşuyordu. Filolar da prensip olarak 6 ay 5 bin kilometre şartları sağlanmadıkça satış yapmıyordu. Eğer düzenleme devreye girerse kilometre şartı beyana bağlı olacağını düşünüyorum” dedi.

İkinci el otomobilde görülmemiş konfor! PTT ile aracın hasarını sorgula, kilometresini öğren

İkinci el otomobilde yeni dönem! Bu sistemle fahiş fiyatların önüne geçilecek!


Geri Dön