29 / 04 / 2024

"İktidar resmen gidin döviz alın diyor"


Piyasalarda hükümetin, KOBİ'lere ve esnafa yönelik olarak açıklayacağı Kredi Garanti Fonu paketinin ayrıntıları beklenirken, ekonomistler seçim öncesinde bir kredi bolluğu yaşanacağı tahmin ediliyor.



KGF hangi krediler için garanti veriyor?

KGF bir kredi tahsis kuruluşu değil ancak krediye ulaşma noktasında sorun yaşayan ve yeterince teminatı olmayanlara garanti vererek krediye ulaşmak için köprü vazifesi görüyor. Sistem aracılığıyla, işletmelerin ihtiyaç duyduğu işletme ve yatırım finansmanı için her türlü nakdi ve gayri nakdi kredilere yönelik kefalet veriliyor. Ayrıca bankaların, ilk defa veya ilave olarak kullandıracakları, yenileyecekleri, yeniden vadelendirecekleri veya yapılandıracakları TL ve/veya döviz cinsinden nakdi ve gayrinakdî krediler ile 6361 sayılı Kanun kapsamında yetkilendirilen finansal kiralama ve yatırıma yönelik finansman sağlanması kaydıyla finansman şirketleri tarafından sağlanan kaynak için de kefalet veriliyor.

Hükümet dev bir paket hazırlığında, dolar, altın, borsa nasıl etkilenecek?

Bakan Nebati için flaş iddia! Yeni kredi paketi yolda...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön