29 / 04 / 2024

İlaç bulamayan eczacılardan Bakan Koca’ya mektup! İlk kez bu kadar çaresiz kaldık!

İlaç bulamayan eczacılardan Bakan Koca’ya mektup! İlk kez bu kadar çaresiz kaldık!

Türkiye’de birçok ilacın yeterli miktarda bulunamaması üzerine artık bıkan eczacılar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bir mektup göndererek, artık yaşanan bu durumla baş edemez hale geldiklerini bildirdi.



Türkiye’de son dönemlerde ilaçla ilgili yaşanan sıkıntı ve tartışmalar, gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, “piyasada bulunamayan ilaç sayısı her geçen gün azalıyor” şeklindeki açıklamasına, Tüm Eczacı İşverenler Sendikası’ndan (TEİS) mektuplu yanıt geldi.

Bakan Koca’ya bir mektup gönderen TEİS,  ilaç yokluğu nedeniyle yaşananlarla artık baş edemez hale geldiklerini ve kendilerini ilk defa bu kadar çaresiz hissettiklerini bildirdi.

İlaç bulamayan eczacılardan Bakan Koca’ya mektup! İlk kez bu kadar çaresiz kaldık!

KENDİMİZİ İLK KEZ BU KADAR ÇARESİZ HİSSEDİYORUZ!

TEİS mektubunda, Bakan Koca’nın sosyal medya hesabındaki paylaşımına atıfta bulunularak, “Sosyal medyada yaptığınız paylaşımda, Muhtemelen aradığınız ilacı ilk girdiğiniz eczanede bulabileceksiniz’ açıklanızın üzerinden 3 hafta geçesine rağmen, hastalarımız reçetelerindeki ilacı bulabilmek için hala eczane eczane gezmek zorunda kalıyorlar İlk defa kendimizi bu kadar çaresiz hissediyoruz" ifadeleri yer aldı.

Eczanelerin artık kendileri ve yakınları için bile ilaç bulamaz hale geldiği vurgulanan açıklamada, komşu eczanelerden takasla alınan ilaçların da devamı gelmediği için tükendiği belirtilen mektupta, ilaçların bulunamamasının, insan ve toplum sağlığı için ciddi bir sorun haline geldiği de vurgulandı.


Geri Dön