14 / 05 / 2024

İmar affı bekleyenler dikkat! İmar barışı geliyor mu? İşte bütün detaylar!

İmar affı bekleyenler dikkat! İmar barışı geliyor mu? İşte bütün detaylar!

İmar affı konusu bir süredir kamuoyunun gündeminde... Binlerce kişi imar barşışı beklerken son durum hakkında bilgi almak isteyenler "İmar affı çıkacak mı?" diye soruyor.



İmar affında son dakika! İmar barışı ne zaman çıkacak? Hemen bakın!İMAR AFFI ÇIKACAK MI? 

İmar affı kanun teklifi, 11 Ekim'de TBMM Başkanlığı tarafından komisyona sevk edildi. Konuyla ilgili yeni bir gelişme henüz yok. Yakın zamanda hükümet tarafından açıklama yapılması bekleniyor.

2018 yılında, 31 Aralık 2017'den önce yapılmış, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla imar barışı düzenlemesini hayata geçirmişti. Yapı kayıt belgesi almak için bedelin en az yüzde 25'inin yatırılması gereken uygulamada, geri kalan ödeme için verilen süre ise 31 Aralık 2019'da sona erdi. Kaçak yapı inşa eden ancak imar barışından faydalanamayan milyonlarca yapı sahibi yeni bir düzenleme bekliyordu.

Konu şimdilik değerlendirme sürecinde.

İMAR AFFI NEDİR?

Verilen detaylara göre, imar affı gecekondu ve imar mevzuatına göre inşa edilmeyen ve yapılmayan binaların mülkiyet ve uygulanma sorunlarını düzenleyen kanuna deniyor. İmar affının bir diğer adı ise imar barışı olarak biliniyor. Yine verilen bilgiye göre, imar affı (imar barışı) ilk defa 1984'de çıkarıldı.

Akaryakıt fiyatlarına çok şaşıracaksınız! İşte 20 Aralık Salı güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!
Vakıfbank’tan özel sektör çalışanı, kamu personeli ve emeklilere 36 aya kadar vadeli, esnek ödemeli kredi
Ford Transit Minibüs fiyatlarına bu ay zam geldi! Ford Transit Minibüs fiyatı ne kadar? 20 Aralık 2022 fiyat listesi

Geri Dön