04 / 05 / 2024

İmar barışı mağdurları haklarını geri istiyor! Yeni düzenleme talebi!

İmar barışı mağdurları haklarını geri istiyor! Yeni düzenleme talebi!

İzmir Konak Meydanı'nda bir araya gelen imar barışı mağdurları, sorunlarını ve taleplerini bir bir açıkladı. Peki imar barışı mağdurları ne istiyor? İşte ayrıntılar... 



Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; basın sözcüsü Sevda Akyürek, açıklamasında "Devletimizin çıkarmış olduğu imar yasasına dayanarak e-Devlet üzerinden başvurumuzu yaptıktan sonra bize tahakkuk ettirilen ücreti de devletimizin kasasına yatırdık. Bir iki gün içinde ilgili bakanlık bizlere yapı kayıt belgesi verdi" ifadelerini kullandı ve daha sonra bu belgelerin iptal edildiğine, ceza, dava ve yıkımlarla karşı karşıya kaldıklarına dikkat çekti. 

Bu soruna ivedilikle çözüm bulunmasını talep eden Sevda Akyürek, yeni imar barışı yasasının bir an önce meclise gelmesini ve bu şekilde mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. 

İmar barışı mağdurları haklarını geri istiyor! Yeni düzenleme talebi!

Konuya ilgili açıklamasında "Çoğumuz emekli, kendi yuvasının derdinde olan dar gelirli insanlarız. Bazılarımız belgelerinin iptal edilme haberini muhtarın yazısıyla öğrenmiş orta ve ileri yaşta olup bir kısmımız ise son başvuru süresini gün farkıyla kaçırmış veya ücretini maddi imkânsızlık yüzünden o an ödeyememiş dar gelirli insanlarız" değerlendirmesine yer veren Sevda Akyürek, amaçlarının tüm siyasi partilere, milletvekillerine, devlet kurumlarına, seslerini duyurarak bu sorunlara bir an önce çözüm bulunması için ellerinden geleni yapmak olduğunu belirtti. 

Devletten çözüm beklediklerinin altını çizen Sevda Akyürek, konuyla ilgili açıklamasını "Kendi tapulu yerlerimizde bulunan, imar barışından faydalanıp yapı kayıt belgesi aldığımız yuvalarımız için alınan yıkım kararları durdurulmalı ve hakkımızda açılan davalar, cezalar iptal edilmeli ve yeni bir düzenleme ile bu yaşanan sorunlar çözülmelidir" ifadelerine yer vererek tamamladı.  

‘EYT’de emekli sayısı Mart'ta yarıya düşebilir’ iddiası!

PTT'den 2.500 TL'yi hemen çekeceksiniz! Aile Bakanlığı müjdeyi verdi! Başvurusu onaylanan alacak!

Altında bu rakamı görenin gözleri fal taşı gibi açıldı! Resmen açıklandı! 1 gram bile altını olan hemen baksın!


Geri Dön