14 / 05 / 2024

İmar iznine dair merak edilenler! İmar izni nasıl çıkarılır? İmar iznini kim verir?

İmar iznine dair merak edilenler! İmar izni nasıl çıkarılır? İmar iznini kim verir?

İmar izni gündemde olan konulardan biridir. İmar iznine dair sorulan birtakım sorular bulunmaktadır. İşte o sorulardan bazıları!



İMAR İZNİ NASIL ÇIKARILIR?

İmar durumu belgesi çıkarabilmek için ilk olarak, alım işlemlerinde arazinin kayıtlı olduğu belediyelere başvuru yapılması gerekir. Belediyeden imar durumu nasıl alınır sorusunun yanıtı ise gerekli belgelerin tamamlanması ve bizzat belediyeye başvurulması şeklinde oluyor.

SON İMAR BARIŞI 2018 YILINDA ÇIKMIŞTI!

Türkiye’de imar affı en son 2018 yılında çıkmıştı. Başvuru işlemleri, 8 Haziran ile 31 Ekim tarihleri arasında alınırken, imar barışı 2017 yılı ve öncesinde yapılan yapıları içine almaktadır. İmar barışı ile birlikte “Yapı Kayıt Belgesi” alan vatandaşların, imar barışından önce alınmış yıkım kararları ve para cezaları iptal edildi. Yapı kayıt belgesi alanlar yapılarına, elektrik, doğalgaz bağlanabilir.

İMAR İZNİNİ KİM VERİR?

Yapı izni verme yetkisi, imar sınırları içinde yer alan ilgili belediyeye, imar sınırları dışında bulunuyor ise de valiliğe aittir.

İMAR AFFI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2018 yılında, 31 Aralık 2017 yılından önce yapılmış, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla imar barışı düzenlemesini başlatmıştı.

İMAR İZNİ OLMAYAN YERE NE YAPILIR?

İmarı olmayan toprak parçası olarak adlandırılan tarla arazisi bağ, bahçe ya da zeytinlik olabilir. Adı geçen yerlerden de anlaşılacağı üzere bağ, bahçe ve zeytinlik gibi imarı olmayan arsalara yani tarlaya ev yapılabilir. Ancak tarlaya ev yapabilmek için belirli koşulları sağlayarak özel amaçlı yapı inşa edilebilir.

70 metrekare prefabrik ev kaç para? İşte 18 Aralık 2022 fiyat listesi!

KYK burs taahhütname onayı ne zaman 2022? KYK burs taahhütname onayı nasıl yapılır?

Sağlık Bakanlığı promosyon ne zaman? Sağlık Bakanlığı promosyon 2022 son durum ne?


Geri Dön