14 / 05 / 2024

İnşaat, hizmet ve perakende sektörlerinde güven düştü!

İnşaat, hizmet ve perakende sektörlerinde güven düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 Temmuz’a dair Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endekslerini yayımladı. Bu kapsamda, inşaat, hizmet ve perakende sektörlerinde güven düştü.



İŞ HACMİ VE SATIŞLARDA SON DURUM

Sözcü Gazetesinde yer alan detaylara göre, Hizmet sektöründe son 3 aylık dönemde iş durumu temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,6 düşerek 114,9 değerine indi.

Hizmet sektöründe ‘gelecek 3 aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi' temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1,7 düşerek 118,2 değerine indi. Son 3 aylık dönemde hizmetlere olan talep ise yüzde 0,4 yükselerek 117’ye çıktı.

Perakende sektöründe son 3 aylık dönemde iş hacmi-satışlar yüzde 1,3 yükselerek 128,8 değerine artarken; mevcut mal stok seviyesi yüzde 3,2 düşerek 95,3 seviyesine indi.

İnşaatta ise alınan kayıtlı siparişler yüzde 0,6 artış yaşadı ve 83,6 değerine arttı. Önümüzdeki 3 aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi yüzde 2,3 gerileyerek 92,5’e yükseldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön