14 / 05 / 2024

İnşaat, hizmet ve perakende sektörlerinde güven düştü!

İnşaat, hizmet ve perakende sektörlerinde güven düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 Temmuz’a dair Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endekslerini yayımladı. Bu kapsamda, inşaat, hizmet ve perakende sektörlerinde güven düştü.



Öte yandan Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, inşaat maliyet endeksinin yıllık yüzde 47.95 oranında artmasına ilişkin açıklamalar yaparak sektörü değerlendirdi. 

Emrullah Yedikardeş, söz konusu açıklamasında son aylarda fiyat artış hızının gerilediğine fakat maliyetlerdeki yükselişin devam edeceğine, ev fiyatlarında düşüş beklenmemesi gerektiğine dikkat çekti. 

Son aylarda inşaat maliyet artışının frenlendiğine vurgu yapan Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, bunda denetimlerin etkisi olduğunu belirtti. Denetim olmasa artışların yüzde 100’e ulaşabileceğine dikkat çeken Yedikardeş, ev fiyatlarının düşmeyeceğini söyledi.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan rakamlara göre, Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE), Temmuz ayında bir önceki aya göre 3,7 puan artış göstererek, 162,3 seviyesine çıktı.

Elinde 1 Euro'su bile olanlar hemen göz atın! 1 Euro bugün kaç TL oldu? Son dakika 25 Temmuz 2023 Euro kuru!

Elon Musk dünyanın en zengini unvanını geri aldı!

Yatırımcılar dikkat! Borsa, haftanın ikinci gününe yükselişle başladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön