06 / 05 / 2024

İnşaat sektörü ekonominin aynası!

İnşaat sektörü ekonominin aynası!

İnşaat sektörünün ekonomiye ayna olduğunu söyleyen Hüseyin Samut "Ekonomi istikrarlı ilerliyor ve Türkiye ekonomide tarih yazıyor" diye konuştu.



Ekonomi ve inşaat zirvelerinin hemen hepsine katıldığını belirten Samut, "Son zirvede Başbakan Yardımcısı Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya, Almanya Eski Cumhurbaşkanı Wulff ile de bir araya geldim. Ekonomi istikrarlı ilerliyor ve Türkiye ekonomide tarih yazıyor" diye konuştu. 


Sektörün ekonomiye ayna olduğunu söyleyen Hüseyin Samut, "Türkiye'de ekonomi üst düzey bir istikrar sahneliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binaii Yıldırım'ın da özel hassasiyetiyle güçlü şekilde büyüyen ekonomi, Avrupa ülkeleri ve birçok dünya ülkesinin ekonomisine göre oldukça istikrarlı bir çizgide. Bütün gelişmeler göz önüne alındığında Türkiye ekonomide tarih yazıyor" diye konuştu. Türkiye'nin ve dünyanın önemli ekonomi ve inşaat zirvelerine katıldığını, ekonomi ve sektörün önemli isimleriyle bir araya geldiğini belirten Samut, bu zirvelerde çeşitli değerlendirme ve görüş alışverişlerini de raporladığını anlattı. Samut, "Özellikle Türkiye'nin Davos'u niteliğindeki Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin bütün organizasyonlarında yer aldım. Son zirvede Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Almanya Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff gibi üst düzey isimler ile bir araya geldim" dedi. İnşaat sektörünün ülke genelinde hızlı şekilde büyüdüğünü anlatan Samut, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye şu anda bir reformlar ülkesi. Gerçekleştirilen ve planlanan her reform sadece kentsel ve sosyal kalkınmayı değil aynı zamanda ekonomiyi 

de pozitif yönde etkiliyor. Havalimanı, tünel, köprü, otoyol, demiryolu, hastane gibi yapılarda ultra lüks hamleler yapan Türkiye'nin bu adımları birçok sektöre ve yatırımcıya da güç veriyor. Bu etkileşimden faydalanan en önemli sektörlerden biri de elbette inşaat. Kalkınan bir Türkiye, inşaat sektörünü tetikliyor. İnşaat sektörünün büyümesi ve hareketlenmesi de Türkiye ekonomisinin pozitif bir büyümeye imza attığını gösteriyor."


Samut Comfort City'de sona doğru 


Bugüne kadar 50'yi aşan lüks projeyi bitirdiklerini ve son projelerinden olan Samut Comfort Cit/nin de bitim aşamasına geldiğini dile getiren Samut "Antalya'nın en gözde merkezlerinden biri olmaya aday olan Suphi Türel Caddesi'ndeki Samut Comfort City projesi 84 daire, 6 blok ve iş merkezlerini kapsıyor. Sürekli gündemde olan projede satışlar önemli ölçüde gerçekleşerek devam ediyor" dedi. 


Posta Akdeniz 


Geri Dön