28 / 04 / 2024

İnşaatta maliyet arttı, projeler durdu!

İnşaatta maliyet arttı, projeler durdu!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu üyesi ve Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İsmail Kahraman, inşaat malzemelerindeki yaşanan artışların, yeni projeleri etkileyeceğini, fiyatları daha da artıracağını söyledi.



İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu üyesi ve Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İsmail Kahraman, inşaat malzemelerinde yaşanan fahiş fiyatların sektörü zora soktuğunu söyledi. 

İnşaatta maliyet arttı, projeler durdu!

Bir yılda yüzde 145 zam

Milliyet'te yer alan habere göre; İZTO Başkanı Mahmut Özgener’in verdiği talimatla, İnşaat Komitesi olarak 2020 ve 2021 yılı arasında yaşanan fiyat farklarını ortadan kaldırmak amacıyla çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyen Kahraman, demir ve çimento gibi kalemlerde zamların yüzde 145'e ulaştığını söyledi. Bu fiyatlarla yeni projelere başlamanın mümkün olmadığını dile getiren Kahraman, şu ifadeleri kullandı:

İnşaatta maliyet arttı, projeler durdu!

“Bu zamlarla proje üretilse dahi vatandaşa yüzde 100 zam olarak yansıyacaktır. 500 bin liraya satılan bir daire bundan sonra 1 milyon 250 bin liraya satılacaktır. Bu fiyat artışları kaçınılmazdır.  İzmir  depreminden sonra hızlanan kentsel dönüşüm çalışmaları da maliyetlerdeki artışlardan olumsuz etkilenecek. Araştırmamızın sonucunu AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır’a ilettik. İlgil bakanlıklarla görüşeceğini ifade etti. Ayrıca hazırladığımız dosyayı bizzat Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a ulaştıracağız. Ekonomimizin can damarı olan sektörlerin başında gelen inşaat sektörünü sekteye uğratmak, fırsatçılık yapmak, ülkemize büyük zarar veriyor.”

İnşaat malzemeleri fiyatları son 1 yılda ne kadar arttı?


Geri Dön