17 / 05 / 2024

İPhone yeni tasarıma mı geçiyor! İPhone 16 nasıl tasarıma sahip olacak?

İPhone yeni tasarıma mı geçiyor! İPhone 16 nasıl tasarıma sahip olacak?

iPhone 14 Pro serisinde tasarım değişikliği yapan teknoloji devi Apple'ın bir sonraki tasarım değişikliğini İPhone 16 modellerinde yapması bekleniyor.



Apple da yakın tarihte bu sistemi kendi telefonlarında kullanmaya başlayabilir. Ortaya atılan iddialara göre Apple, iPhone 16 ve iPhone 16 Pro Max modellerinin Face ID sensörünü ekran altına gizleyecek. Fakat kameranın ise bir dönem daha diğer Android telefonlarda uygulandığı gibi görünür kalacağı söyleniyor. Bu sayede iPhone modelleri ekranda sadece küçük bir kamera deliği ile piyasaya sunulabilir.

Öte yandan Apple’ın son hedefi ise Face ID’nin yanı sıra kamera deliğini de tamamen telefondan kaldırmak. iPhone 16 Pro cihazları ile gelmesi planlanan ekrandaki  delikli kamera dizaynının ise sadece bir geçiş süreci olacağı konuşuluyor.

 İPhone yeni tasarıma mı geçiyor! İPhone 16 nasıl tasarıma sahip olacak?

Samsung, Galaxy Fold 4 modelinde hâli hazırda ekran altı kamera teknolojisi zaten var. Ancak kameranın ekran altında belli olduğunu ve çekim kalitesinin istenmeden düşük olduğunu söylemekte fayda var. Apple ise muhtemelen bu teknolojiyi harikalaştırıncaya kadar kullanmaya geçmeyecektir. Apple’ın ekran altı kamera tasarımına ne zaman geçeceğini şimdilik bilmiyoruz fakat Face ID sensörlerinin iPhone 16 Pro modellerinde ekranın altına taşınacağı  artık kuvvetle muhtemel.

En fazla o uygulama para kazandırdı! işte 2022 yılının 'en'leri

Çıkış tarihi merak ediliyordu! MacBook için tarih verildi!

TOGG’un fiyatı belli oldu mu! İşte merak edilen sorunun cevabı


Geri Dön