06 / 05 / 2024

Isı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır?

Isı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır?

AB ülkelerinin Rusya'ya enerji bağımlılığından kurtulmak için kullanımının yaygınlaştırmayı düşündüğü ısı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır? İşte detaylar...



ISI POMPASI NASIL ÇALIŞIR?

Isı pompası ısıtma, soğutma ve sıcak su için gerekli olan enerjinin %75'ini doğadan, geri kalan %25'ini elektrikten sağlayarak çalışır ve hava koşullarından etkilenmez. Isı pompaları karlı, yağmurlu, güneşli gibi her türlü hava koşulunda kullanılabilir. Klimalardaki ısıtma verimini göstermek için kullanılan COP değeri ısı pompalarında da kullanılıyor. “Coefficient Of Performance” kelimelerinin kısaltması olan COP, ısıtma performans katsayısı olarak bilinir. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön