22 / 05 / 2024

İslam Memiş altının geleceği yeni rekoru açıkladı!

İslam Memiş altının geleceği yeni rekoru açıkladı!

İslam Memiş, altın ve dolar kuruna ilişkin yeni tahminlerde bulundu. İslam Memiş borsada altın alım-satımının şifrelerini ve gümüşün geleceğini anlattı.



14.09.2022 tarihli ve 31954 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararına göre Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından ihraç edilen Darphane sertifikalarından elde edilecek kazançlara vergi yoktur.

Yatırımcının istemesi halinde altınlar fiziki olarak da alınabiliyor.

Dönüşüm talep edilen fiziki altının, teslim alınabileceği tarihten itibaren 10 iş günü içerisinde Darhane’nin genel merkezinden teslim alınmaması durumunda 10 iş gününü takip eden her bir gün için Darphane tarafından yatırımcılardan 50-500 gram altına 50 TL, 500 gram ve üzerindeki altın için 75 TL saklama ücreti alınır.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, “Banka Altın Değerlendirme Sistemi” kapsamında yaklaşık 6 ton 586 kg ve rafineriler aracılığıyla 6 ton 660 kg olmak üzere toplam 13 ton 513 kg altın toplandığını açıkladı.

Bakalım bundan sonra altın konusunda hangi uygulamalar gelecek hep beraber göreceğiz.

Beni biliyorsunuz.

Fizikî candır.

Gram altın geçtiğimiz haftadan bu yana yükselmeye devam ediyor. 2022 yılına 769 TL’den başlayan altının gram fiyatı bin 60 lira seviyesine kadar yükseldi. 

İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına uyarı geldi; Daha gerçek yükselişler başlamadı Kaynak: İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına uyarı geldi; Daha gerçek yükselişler başlamadı

RİSKLER ETKİLİ OLMAYA DEVAM EDİYOR!

ABD enflasyon verilerinin beklentilerin altında gelmesi ile Fed’in faiz kararlarında yaşanması beklenen ılımlı para politikası altın ve değerli metal fiyatlarında sert artışları destekledi. Sonraki süreçte FED başkanı Jerome Powell’in "Faizleri indirmeden önce enflasyonun yüzde 2'ye gerilediğinden emin olmalıyız. Enflasyonun yüzde 2'ye doğru gittiğinden emin olduğumuzda faiz artırımı hızını yavaşlatacağız." sözleri piyasaları etkiledi.

Powell’in açıklamalarına rağmen FED’in sıkı para politikalarından kısmı de olsa vazgeçerek aralık ayı toplantısında 50 baz puanlık faiz artırması bekleniyor. Diğer yandan küresel resesyon riskleri de varlık fiyatlanmalarında etkili olmaya devam ediyor.

"YÜKSELİŞ YENİ BAŞLADI"

Altın piyasalarını değerlendiren Memiş şu sözleri kullandı: "Önümüzdeki birkaç ay biraz daha zorlu geçebilir o yüzden temkinli olmakta fayda var. Sekiz aydır baskılanan altın gibi gümüş gibi değerili metaller manüpile edildi. Altın zincirlerini kırdı. Yükseliş aslında daha yeni başladı.Tabii ki zaman zaman kar satışları olacaktır. Şu anda altının ons fiyatı 1770 dolar. 1700 direnç seviyesi kırıldıktan sonra yukarıda 1815 seviyesi var. Çok yakın bir zamanda 1800 dolarları artık telaffuz etmeye başlarız."YUKARI YÖNLÜ DEVAM EDECEK"Gram altın TL fiyatı şu anda bin 68 lira seviyesinde ama yukarıda bin 90 lira seviyesi var. Sonra bin 100’lü rakamları artık yavaş yavaş konuşmaya başlarız. Hem fiziki tarafta hem de merkez bankaları tarafında altın talebi halen devam ediyor. Özellikle merkez bankaların biraz daha durgunluk yaşadığı dönemlerde Euro/Dolar paritesi Sterlin/Dolar paritesi altın ve gümüş gibi emtialarda da tekrar yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini görebiliriz." Kaynak: İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına uyarı geldi; Daha gerçek yükselişler başlamadı.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 25 Kasım 2022 tarihinde saat 18.40'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.63 Türk Lirası, euro 19,39 Türk Lirası, altının gramı ise bin 52 Türk Lirası değerinde.

Selçuk Geçer, dolarda fırtınanın kopacağı tarihi açıkladı!

Asgari ücrette kavga çıktı! Patronlardan açıklama...

İslam Memiş gram altının geleceğini anlattı! Rekoru açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön