02 / 05 / 2024

İslam Memiş bu kez sevindirdi! İşte altında alım fırsatı için son tarih

İslam Memiş bu kez sevindirdi! İşte altında alım fırsatı için son tarih

Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmanın yıl sonuna kadar süreceğini söyleyen Memiş, döviz kurunda ve emtia fiyatlarında sert dalgalanmaların olduğunu paylaştı. 



Özellikle yatırımcılar ekran fiyatlarıyla serbest piyasalar arasındaki kur farkına mutlaka dikkat etmeli. Ekran fiyatıyla serbest piyasalarda Gram Altın/TL fiyatında 25-30 lira gibi bir fark var. Özellikle talepten oluşan bir farkı ifade etmek isterim.

Yıl sonuna kadar bütün merkez bankalarının politikalarında değişiklikler olabilir. Çünkü jeopolitik risklerde artmaya devam ediyor. Bu da faiz artırımlarında çeşitli indirim veya artırımlara neden olacaktır.

İslam Memiş bu kez sevindirdi! İşte altında alım fırsatı için son tarih

Altın fiyatlarındaki düşüşlerin kalıcı olmayacağını söyleyen Memiş, 950 - 1000 lira aralığında olan gram altın fiyatının vatandaşlara alım fırsatı sunmaya devam ettiğini ifade etti.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogramı 1 milyon 2 bin liraya yükseldi.

Altın piyasasında, en düşük 984 bin lira, en yüksek 1 milyon 2 bin lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 1 artarak 1 milyon 2 bin liradan tamamladı.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 1 Ekim 2022 tarihinde saat 20.08'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.50 Türk Lirası, euro 18,17 Türk Lirası, altının gramı ise 996 Türk Lirası değerinde.

Uzman isim açıkladı: İşte asgari ücrete beklenen zam oranı!

İslam Memiş gram altın için 'tarihi fırsat' diyerek uyardı!

Selçuk Geçer'den dolar uyarısı: 'Sakın bunu yapmayın'


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön