06 / 05 / 2024

İslam Memiş, gram altın için uyardı! O seviye için son şans

İslam Memiş, gram altın için uyardı! O seviye için son şans

İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına flaş uyarı. Yıl sonu altın tahmininin hala geçerli olduğunu söyleyen Memiş, önümüzdeki sene düğün yapacak olanlara uyarılarda bulundu. Memiş, "Altın fiyatlarında farklılıklar olabilir" dedi ve yıl sonu için rakam söyledi.



"YIL SONU GRAM ALTIN TAHMİNİM DEĞİŞMEDİ"
Gram altını 1.000 liradan almanın zor olduğuna dikkat çeken Memiş, şu ifadelere yer verdi: "Gram altın 1.005 lira olsa da bankadan ya da fiziki olarak yatırımcı 1.017 liradan gram altın var. 10-15 lira makas aralığı mevcut. 1.000 liraya gram altın almak için gram altının 985 liraya gerilemesi gerekmekte. Ben bu ihtimali zayıf.

Gram altın hem dolardan hem de onstan beslenmekte. Şu anda ons altın fiyatındaki baskılanmadan dolayı düşmekte. Önümüzdeki yıl düğün yapacaklar, borcu olanlar uzun vadede bunu fırsat olarak kullanabilir. Yıl sonu gram altın 1.400 lira tahminim aynı. Doların karşısındaki tüm enstrümanlarda manipüle edilmiş fiyatlar görmekteyim. Yatırım için bu enstrümanları ön planda tutmaktayım."

"PİYASALARA EYLÜL ERKEN GELDİ"
"Piyasalara Eylül erken geldi" diyen Memiş, yatırımcıların Temmuz-Ağustos’taki tatil modundan varlıklarına ve piyasalarına odaklandığı bir sürece doğru gidildiğini belirterek "Merkez Bankaları Eylül gelmeden bir hafta önce sahne almaya başlıyor" diye konuştu.

Resesyondan sonra stagflasyon sürecinin başlayacağını altını çizen Memiş, "Artık resesyonun fiyatlamalara ve piyasalara yansımasını görebiliriz. Enerji krizi Avrupa’yı yakıp kavurmakta. Avrupa bu krizi yılın son çeyreğinde daha çok hissediyor. Şirket batakları oluşabilir. Eylül itibariyle küresel para piyasalarında çok farklı gelişmeleri tartışacağız" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön