29 / 04 / 2024

İslam Memiş 'şanslı gün' dedi altın almak isteyenlere tarih verdi.

İslam Memiş 'şanslı gün' dedi altın almak isteyenlere tarih verdi.

Yeni hafta piyasalardaki muhtemel gelişmeleri değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Youtube kanalından yayınladığı videoda şu değerlendirmeleri yaptı:



Para ve Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, yeni haftada yaşanan gelişmeleri değerlendir. Altın, dolar ve euro hakkında önemli açıklamalarda bulunan İslam Memiş, YouTube kanalından yaptığı açıklamada altın almak isteyenlere 'şanslı gün' diyerek uyarılarda bulundu.

"Borsa İstanbul 100 endeksi 3222 puan, yüzde 2,55'lik bir değer artışıyla geçen haftayı tamamlamıştı. Borsa tarafındaki pozitif beklenti devam etse de Eylül ayına girdik ve mutlaka teknik olarak bir düzeltme yapması gerekiyor. Hem dolar bazında hem TL bazında mutlaka bir düzeltme ihtiyacı var. Borsa tarafından çok temkinli olunması gerektiğini düşünen birisiyim. Eylülde hem dip hem zirve seviyelerini göreceğiz ama önce bir düzeltme yapması ve 3 bin puanın altına sarkması gerekiyor ki yükselişler sağlıklı olarak devam edebilsin. Uzun vadede problem yok. Borsa yatırımcısı uzun vadeli yatırımcı olmalı. İlk kez yatırım yapacak olan yatırımcının da teknik olarak bu satışlara hazırlıklı olması gerektiğini düşünüyorum."

"Dolar TL kuru 18.21 lira seviyesinden başladı. Bu hafta dolar kurunda 18.18 ile 18.28 lira aralığını takip ediyor olacağım. Yukarı yönlü hareketlerde 18.28 lira seviyesi bu hafta direnç konumunda olmaya devam edecek. Yukarı yönlü bu seviye kırılırsa 18.30'lu rakamları telaffuz edebiliriz".

"Euro TL kuru 18.02 lira seviyesinden haftaya başladı. 18.00 ile 18.20 lira aralığını takip ediyor olacağım bu hafta için. Bu hafta euro bölgesinde önemli gelişmeler olacak. Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Euro ile işi olanların Perşembe günü bu kararı takip etmesi gerekiyor."

İslam Memiş şanslı gün dedi altın almak isteyenlere tarih verdi.

"Euro dolar paritesi şu anda 0,99 seviyesinden işlem görüyor. Biraz satıcılı başladı. ABD piyasaları kapalı olduğu için, gaz kesilmesinin de etkisiyle haftanın ilk iş gününe satıcılı başladı euro dolar paritesi. Bunu normal olarak karşılıyorum ama ileriki günlerde perşembe, cuma günü tekrar toparlanan bir euro karşımızda olabilir. Geçen hafta Gazprom'un gazı açmayacağız açıklamasının piyasaya yansıması bugün oluyor ve bu normal. Dolar ile euro almak isteyen yatırımcıların bir fırsat yakaladığını görüyoruz. 0.98 ile 1.05 aralığını bu hafta takip edeceğiz."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön