29 / 04 / 2024

İstanbul enflasyonda da şampiyonluğu bırakmıyor! İşte martta fiyatı en fazla artan ürünler!

İstanbul enflasyonda da şampiyonluğu bırakmıyor! İşte martta fiyatı en fazla artan ürünler!

Türkiye’nin mega kenti İstanbul, enflasyonda da şampiyonluğu bırakmıyor. Açıklanan son verilere göre martta tüketici fiyatlarının yüzde 2,95 arttığı İstanbul’da enflasyon serisi 45. ayda da sürdü.



İTO tarafından yapılan açıklamaya göre martta İstanbul genelindeki perakende fiyat hareketlerinin göstergesi sayılan “İstanbul Ücretliler Geçinme Endeksi” bir önceki aya göre yüzde 2,95 arttı. Söz konusu endekste bir önceki senenin aynı ayına göre değişim oranı da yüzde 73,02 olarak kayıtlara geçti.

İstanbul enflasyonda da şampiyonluğu bırakmıyor! İşte martta fiyatı en fazla artan ürünler!

Açıklamaya göre diğer yandan üretici fiyatları için gösterge olan ve toptan fiyat hareketlerini yansıtan "Toptan Eşya Fiyatları Endeksi” ise aylık bazda yüzde 4,96 oranında artarken,  Toptan Eşya Fiyatları Endeksi'nde yıllık artış ise yüzde 74,22 olarak gerçekleşti.

İTO verileri, perakende fiyatlardaki artışları da ortaya koydu.

Buna göre, aylık bazda diğer harcamalar grubunda yüzde 8,89, giyim ürünlerinde yüzde 5,32, sağlık ve kişisel bakım segmentinde yüzde 4,70, gıda ürünlerinde yüzde 3,97, konutta yüzde 2,46, ev eşyasında yüzde 0,36, ulaştırma ve haberleşmede yüzde 0,17 artış kaydedilirken, kültür eğitim ve eğlencede yüzde 4,23 azalış tespit edildi.

İTO verilerine göre, toptan fiyatlardaki aylık artış yüzdeleri ise, işlenmemiş maddelerde yüzde 13,77, kimyevi maddelerde yüzde 4,96, gıda maddelerinde yüzde 4,82, inşaat malzemelerinde yüzde 3,55, mensucat G-grubunda yüzde 1,45, yakacak ve enerji maddelerinde yüzde 0,13 artış görülürken, madenler grubunda ise yüzde 1,64 azalış kaydedildi.

KKM’da faiz bilmecesi! Faiz tavanı kaldırıldı! Kur korumalı mevduat hesaplarında yeni faiz oranları ne olacak?

Dünyaca ünlü finans uzmanı uyardı: “Bir sonraki bankacılık krizi çok daha kötü olacak”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön