08 / 05 / 2024

İstanbul Finans Merkezi'nin tamamı 3-4 ay içinde açılacak! 

İstanbul Finans Merkezi'nin tamamı 3-4 ay içinde açılacak! 

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan, birkaç küçük rötuştan sonra İstanbul Finans Merkezi'nin (İFM) tamamının 3-4 ay içinde açılacağını duyurdu. 



Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan, İFM'deki alışveriş merkezi ve yemek yerleri gibi ana unsurların 3-5 ay içinde açılacağını dile getirdi ve "Bu yerlerin çoğu boş verilecek. Gelen firma iç düzenlemesini yapıyor" dedi ve  'Gelin' denilmesinin 3-5 ay süreceğini belirtti. 

İFM'nin kendi klasik fonksiyonunu zaten yerine getireceğine de vurgu yapan Aşan, bunun yanında finansal teknolojiler (fintek) ve katılım finansın da Merkezin avantajını daha çok kullanmayı öngördükleri iki alan olduğunun altını çizdi.

İstanbul Finans Merkezi nin tamamı 3-4 ay içinde açılacak! 

Aşan, katılım finans ve finansal teknolojileri, İstanbul için fırsat alanı şeklinde gördüklerine dikkat çekti ve "Katılım finansta zaten epey iş yaptık. Kanunu bu döneme yetişmedi ama önümüzdeki döneme yetişecek, strateji belgesini hazırladık. Orada süreç bayağı ilerliyor" diyerek, Fintek tarafından da Milli Fintek Strateji Belgesi olduğunu, bunun da yakın zaman da açıklanacağını dile getirdi. 

"Onun ardından İFM içinde Finans ve Teknoloji Üssü kuruyoruz. Oraya ilişkin düzenlemeler ve rehberleri tamamladık. Fintek alanındaki ekosisteme dair tüm altyapıyı İFM içinde oluşturmuş olacağız" diyen Aşan, ardından özel sektöre bırakacaklarını, onların da altyapıda ne yapıyolarsa yapacaklarını söyledi. 

İstanbul Finans Merkezi nin tamamı 3-4 ay içinde açılacak! 

Bu teknoloji üssünün bir teknoloji geliştirme bölgesi  ya da teknopark gibi faaliyette bulunacağını belirten Aşan, "Biz varız, ASELSAN var, İbn Haldun, Marmara, İstanbul üniversiteleri var, Bilişim Vadisi var. Böyle bir yapı kurduk, teknopark yapısı gibi" diyerek, 10 yıl sonra İFM'nin belki de yüzde 30'unu 'fintek'lerin bir şekilde işgal edeceğini düşündüğünü belirtti. 

İFM'de yer alacak firmalara sunulacak destekler ile ilgili de konuşan Aşan, "Bu konuya ilişkin çıkan kanuna finansal hizmet ihracı, transit ticaret ve yabancı sermayeyle ilgili birtakım teşvikler koyduk zaten" dedi ve daha fazlasının olup olmayacağının yol üzerinde belli olacağını vurguladı. 

Dubai Finans Merkezi'nde kabaca ne varsa burada da onun olduğuna vurgu yapan Aşan, özel sektörden İFM'ye yönelik talep ile ilgili de konuştu. 

Açıklamasında "Orası bizim tahminimizden daha hızlı dolacak. Gelen talepleri görüyorum, bizim Varlık Fonu altındaki İFM AŞ kiralamaları yapıyor. Gerçek data onlarda ama onlarla da sürekli konuşuyoruz" ifadelerine yer veren Aşan, oranın tahminlerinden hızlı dolacağına dikkat çekerek, yabancı ilgisinin de olduğunu ve bunun da daha da artacağını aktardı. 

Asgari ücrette 3 yeni senaryo ortaya çıktı! Temmuz'da asgari ücret 11 bin 57 TL mi olacak? Ara zamda flaş gelişme!

Murat Kurum'dan kira zammı açıklaması! Kiracılara son dakika çağrısı: Yüzde 25’ten fazla ödemeyin!

Gram altın yeni rekora koşuyor! Seçim öncesi Altının efendisi İslam Memiş son kez açıkladı! Tam bu kadar olacak!

Mazot ve gübre destek ödemesi hangi illerde yapıldı? Çiftçiler peş peşe açıklandı! Mazot gübre desteği sorgulama 2023!


Geri Dön