15 / 05 / 2024

İstanbul Havalimanı rekorunu tazeledi! Avrupa'nın zirvesine çıktı

İstanbul Havalimanı rekorunu tazeledi! Avrupa'nın zirvesine çıktı

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı'nın yayımladığı verilere göre, İstanbul Havalimanı Avrupa'nın en yoğun havalimanı seçildi. İstanbul Havalimanı, 19-26 Eylül’de bin 286 uçuş gerçekleştirdi. İşte detaylar…



İstanbul Havalimanı Avrupa’da yine birinci oldu!

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) geçtiğimiz haftalarda yine hava yolu trafiği ile ilgili verileri yayımlamıştı. Buna göre; İstanbul Havalimanı, 24 – 30 Ağustos 2022 tarihleri sırasında Avrupa'daki en yoğun havalimanları arasında günlük şekilde ortalama 1310 uçuş ile birinci oldu.

PANDEMİDE DAHİ ARTIŞ KAYDETMİŞTİ

Korona virüs (Kovid - 19 ) öncesinde uçuş performanslarının da bakıldığında EUROCONTROL raporuna göre, Avrupa'daki birçok havalimanı 2019 senesinin uçuş performansının çok gerisinde kalmışken İstanbul Havalimanı uçuşlarını yüzde 2 yükseltti.

Haftalık olarak performansta da İstanbul Havalimanı'nı Paris Charles de Gaulle, Amsterdam, Frankfurt ve London Heathrow havalimanları takip etmişti.

Antalya Havalimanı ise bu dönem içerisinde günlük olarak 944 uçuş ile Avrupa'nın en yoğun olan yedinci havalimanı oldu. Antalya Havalimanı'nın uçuşlarının ise 2019 yılına oran ile yüzde 1 artırdığı kaydedildi.

TURKISH CARGO AVRUPA BİRİNCİSİ

Türk Hava Yolları'na (THY) ait olan ve aynı zamanda lojistik markası olan Turkish Cargo, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) eli ile her sene yayımlanmış olan, "Dünya Hava Taşımacılığı İstatistiklerine" göre de toplam taşıma performansı ve hava kargo şirketleri arasında Avrupa'da birinci dünyada dördüncü sıraya yerleşti.

İstanbul Havalimanı rekorunu tazeledi! Avrupa nın zirvesine çıktı

Simitte tüm bilinenler değişiyor! Taslak hazırlandı

Brent petrol ne kadar oldu? Güncel brent petrol fiyatı! Brent petrol kaç dolar?

Türkiye'de 2021’de 19 bin mali aracı kuruluş faaliyet gösterdi!


Geri Dön