15 / 05 / 2024

İstanbul’da depremi en çok bu ilçeler hissedecek!

İstanbul’da depremi en çok bu ilçeler hissedecek!

Türkiye’yi yasa boğan depremlerden etkilenen bölgelerde arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken, bütün Türkiye deprem travmasını tekrar yaşıyor. Uzmanlar uzun yıllardır olası İstanbul depremine ve sonuçlarına karşı da uyarı üstüne uyarı yapıyor. Peki İstanbul’da en riskli ilçeler hangileri, olas



Posta Gazetesi’nin haberine göre deprem risk haritasında fay hatlarına yakınlığı ile birinci derece riskli ilçelerin içinde Bakırköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Güngören, Zeytinburnu, Adalar, Bahçelievler, Fatih, Avcılar, Ataşehir, Ümraniye, Maltepe, Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Sancaktepe, Tuzla, Kadıköy ve Üsküdar yer alıyor.

BU İLÇELER DAHA ÇOK HİSSEDECEK

İstanbul’da en az 7 büyüklüğünde meydana gelebilecek bir depremde  en riskli faktörlerden birini bina stoğunun ne kadar eski olduğu konusu oluşturuyor.

Buna göre,  eski binaların sayısı bakımından incelendiğinde Beyoğlu, İstanbul’daki en riskli ilçe olarak dikkat çekiyor.

İstanbul’da depremi en çok bu ilçeler hissedecek!

En eski semtlerden biri olan Fatih ikinci sırada yer alırken, Süleymaniye, Ayasofya, Edirnekapı, Küçükçekmece’nin Menekşe ve Kanarya hattı ile Cumhuriyet Mahallesi, Zeytinburnu, Avcılar, Bakırköy, Florya, Büyükçekmece’nin Devebağırtan bölgesi riskli semtler arasında yer alıyor.

Beylikdüzü sınırlarındaki Gürpınar’ın Pekmez ve Pınarkent mahalleleri, Silivri ve Kumburga, Tekirdağ ve Marmara Ereğlisi gibi yerlerin de, olası bir İstanbul depreminden ciddi şekilde etkileneceği düşünülüyor.

QNB Finansbank’tan ikramiye gibi kredi fırsatı! Başvurana 50 bin TL veriyor!

Benzin ve motorin fiyatlarına zam geldi mi? Kaç TL oldu? 12 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Çoğu kimse bilmiyor! Bunları yaparak EYT’den emekli olabilirsiniz!

Böyle yardım görülmedi! Bakanlık, tam 200 bin TL ev onarım desteği veriyor! Geri ödeme yok!


Geri Dön