10 / 05 / 2024

İstanbul'da ev fiyatlarında son durum!  İlçe ilçe rakamlar belli oldu!

İstanbul'da ev fiyatlarında son durum!  İlçe ilçe rakamlar belli oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ağustos ayında haziran ayı konut fiyat endeksini ilan etti. Buna göre Türkiye genelinde yıllık konut fiyat artışı yüzde 160.6 iken yeni konut fiyat artışı ise yüzde 164.8 oldu. İşte haberin detayları..



TALEPTE AZALMALAR GÖRÜLÜYOR!

Artan fiyatlar nedeniyle alıcı kitlesinin daralması ve konut kredi kullanımına gelen sınırlama gibi faktörler talebin azalmasına neden oldu. Ülke genelinde konut satışları temmuz ayında bir önceki aya nazaran yüzde 37.6, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 12.9 azalarak 93 bin 902’ye geriledi. Emlak satışları yıllık bazda geçen yıl ağustos ayından bu yana ilk kez gerilerken, adet bazında da geçtiğimiz 6 ayın en düşük rakamı görüldü. Emlak sektör temsilcilerine göre ağustos ayında da tablo benzer şekilde olacak.

 Talep yavaşlamasının özellikle ikinci el piyasada fiyatlara yansımaya başladığını işaret eden sektör temsilcileri, ‘Konut fiyatlarında artış devam etmesine rağmen artış hızı yavaşlıyor’ değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul da ev fiyatlarında son durum!  İlçe ilçe rakamlar belli oldu!

 ARTIŞ YÜZDE 200’Ü AŞTI!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ağustos ayında haziran ayı konut fiyat endeksini ilan etti. Buna göre Türkiye genelinde yıllık konut fiyat artışı yüzde 160.6 iken yeni konut fiyat artışı ise yüzde 164.8 oldu.

Ülke genelinde ortalama metrekare fiyatı 13 bin lirayı aştı. İstanbul’da yıllık artış yüzde 184.9’u buldu, yeni konut fiyat artışı ise yüzde 208.7 ve ortalama metrekare fiyatı 21 bin lirayı geçti.

Ankara’da bulunan evlerde,  konut fiyatı artışı yüzde 165.4, yeni konut fiyat artışı yüzde 176.5 olarak belirlenirken, ortalama metrekare fiyatı 9 bin 155 TL’yi gördü.

Haber Kaynağı: Hürriyet / Gülistan ALAGÖZ

Tapuda yeni dönem başlıyor! Ev alacak satacak herkes buraya! Resmen değişti

Devlet 40 şehirde 499 arsayı satışa çıkardı!

Dolarda ne fırtına ne de kasırga resmen kıyamet geliyor! Kaçınılmaz sonu Selçuk Geçer açıkladı! Hemen bakın!

 


Geri Dön