21 / 05 / 2024

İstanbullular dikkat! Yılbaşında değişiyor! Bunu yapmayan faydalanamayacak!

İstanbullular dikkat! Yılbaşında değişiyor! Bunu yapmayan faydalanamayacak!

İstanbulkart kullananlar için 1 Ocak 2023'ten itibaren yeni bir dönem başlıyor. Ulaşımda kullanılan İstanbulkartların kişiselleştirilmesi gerekiyor. Buna göre, kişiselleştirilmeyen kartları kullananlar kişiler bundan böyle, özel aktarma, ücret iadesi ve resmi tatillerde ücretsiz seyahat gibi haklard



ŞAHSA TANIMLI İSTANBULKART DÖNEMİ BAŞLIYOR

Kişiselleştirme işlemi sadece kırmızı renkli anonim İstanbulkart’larda yapılacak.

Öğrenci, öğretmen, anne, 60 ve 65 yaş üstü gibi özel statüdeki İstanbulkartlar, mevcut haklardan faydalanmayı sürdürecek. 

Yolcuların 1 Ocak sonrası mağduriyet yaşamaması için İstanbulkart internet sitesi üzerinden işlemleri yaparak kartını kişiselleştirmesi gerekiyor.

KİŞİSELLEŞTİRME NASIL NEREDEN YAPILIYOR?

İstanbulkart’ı kişiselleştirmek için önce www.kisisellestir.istanbul adresine girmek gerekiyor. Sonra bu site üzerindeki formun doldurulması gerekli. Ayrıca İstanbulkart Mobil uygulamasının ana sayfasından ‘kart ekle’ alanındaki yönlendirmeler takip edilerek de kişiselleştirme işlemi yapılabiliyor. Diğer yandan 153 numaralı telefon aranarak da kartların kişiselleştirme işlemi yapılabilir.

İSTANBULKART'IN DİĞER KULLANIM ALANLARI

Öte taraftan, 1 Eylül’de başlayan kampanya ile daha önce market alışverişini İstanbulkart ile yapmamış olan kişilere 150 TL'lik market alışverişlerinin 30 TL'si iade ediliyor. Starbucks Mobil hesabına İstanbulkart’ı ile 50 TL yükleyen kullanıcılara da 10 TL nakit iadesi ödeniyor Beltur’da kendisine özel İstanbulkart’ı ile ödeme yapan kullanıcılara ödeme yaptıkları tutarın yüzde 10’u geri veriliyor. Ayrıca 18 Temmuz 2022 tarihinden sonra satın alınmış olan kartlar kişiselleştirildi zaman ilk geçiş ödemesinden sonra 7,67 lira ücret iadesi yapılıyor.

Flaş! Otobüs biletlerinde yüzde 50 indirim!

Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiriyor! 2023 market poşet fiyatı belli oldu! İşte o rakam...

İşte asgari ücret 2023 için ortaya çıkan rakam: 7 bin 845 TL

Bunu yapan ev sahibi yandı! Hem ceza hem tazminat!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön