04 / 05 / 2024

İstanbul'un metrobüsünü örnek alacaklar!

İstanbul'un metrobüsünü örnek alacaklar!

İETT yurt dışında örnek alınmaya ve danışmanlık yapmaya devam ediyor. Polonya’nın üçüncü büyük kenti olan Lodz’un toplu ulaşım şirketi MPK, İETT’yi ziyaret ederek İstanbul ulaşımı hakkında bilgi aldı.



İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci ile görüşen Polonya Heyeti özellikle metrobüs sistemi hakkında ayrıntılı bilgi alarak ülkelerinde sistemi uygulamak istediklerini söylediler. 

 

Ziyarete gelen ekiplerden bir diğeri ise Türk-Ürdün İş Konseyi Eş Başkanı ve Ürdün’ün Ticaret ve Sanayi Eski Bakanı, halen de Ürdün İşadamları Derneği Başkanlığını yürütmekte olan Senatör Hamdi Tabba’a oldu. Ürdün’ün başkenti Amman’da benzer bir metrobüs modeli geliştirmek istediklerini söyleyen Tabba’a, İETT’nin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini belirtti. İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci ise “Ürdün bizim kardeşimizdir. Elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız” dedi.

 

Ziyaretin ardından metrobüslerde incelemelerde bulunan heyetler Kahveci’ye teşekkür etti. Hediyeleşmelerin ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla ziyaretler son buldu.


İETT


Geri Dön