28 / 07 / 2024

İşte, 20 Şubat haftasının piyasa gündemi! Altın fiyatları ve dolar ne olur? Borsada yükseliş sürer mi?

İşte, 20 Şubat haftasının piyasa gündemi! Altın fiyatları ve dolar ne olur? Borsada yükseliş sürer mi?

ABD’de bu hafta beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verileri piyasalardaki oynaklığı artırırken, gözler gelecek haftanın gündeminde. Hem yurt dışı hem yurt içinde piyasaları yoğun bir hafta bekliyor.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


PİYASALARDA OYNAKLIK ARTABİLİR

İşte, 20 Şubat haftasının piyasa gündemi! Altın fiyatları ve dolar ne olur? Borsada yükseliş sürer mi?

Uzmanlar, Amerika’da açıklanan verilerin ardından enflasyon endişelerinin arttığını belirtirken, gelecek hafta açıklanacak verilerdeki işaretlerinin önemine dikkat çekti. Enflasyon beklentilerini etkileyecek gerçekleşmelerin piyasalarda oynaklığı artırabileceği ileri sürülürken, ABD’de resesyon fiyatlamalarının güç kaybetmeye devam ettiği kaydedildi. ABD'nin 3 aylık hazine bonosu getirisi ile 10 yıllık tahvil faizi arasındaki farkın yaklaşık 100 baz puana gerilediğine değinen uzmanlar, bu durumun dolar endeksini desteklediğini savundu. Dolar endeksindeki yükseliş eğiliminin emtia fiyatlarını baskıladığına işaret eden uzmanlar, geçen hafta petrol, bakır ve altın fiyatlarının gerilediğini ifade etti. Buna göre altının onsu yüzde 1,2 değer kaybıyla bin 842 dolara gerilerken, Brent petrolün varil fiyatı haftalık yüzde 4 düşüşle 82,8 dolara, bakırın libresi yüzde 1,7’lik değer kaybıyla 4,02 dolara geriledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön