17 / 05 / 2024

İşte memur ve emeklinin nefeslerini tutarak beklediği enflasyon rakamları!

İşte memur ve emeklinin nefeslerini tutarak beklediği enflasyon rakamları!

Memur ve emeklinin dört gözle beklediği aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. Peki rakamlar umulduğu gibi geldi mi, ekonomistlerin tahminleri tuttu mu?



Reuters'ın 12 katılımcıyla gerçekleştirdiği ankette Tüketici Fiyatları Endeksi'nin (TÜFE) gıda, konut ve ev eşyası kalemleri öncülüğünde aralıkta aylık yüzde 2,7 artması yıllık olarak ise baz etkisiyle yüzde 84,39'dan yüzde 66,8'e düşmesi bekleniyordu.

Emekli, memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacaklar. Diğer taraftan SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını geçen yılın son 6 aylık enflasyonu oranında zamlı alacak.

İşte memur ve emeklinin nefeslerini tutarak beklediği enflasyon rakamları!

Heyecanla beklenen an nihayet geldi ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2022 yılı Aralık ayı enflasyon rakamlarını duyurdu. Buna göre, Tüketici Fiyat Endeksi’ndeki (TÜFE)’deki (2003=100) değişim 2022 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1,18, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 64,27, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 64,27 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 72,31 olarak gerçekleşmiş oldu.

2022’nin aralık ayındaki Yİ-ÜFE (2003=100) bir önceki aya göre yüzde 0,24 azalış; bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 97,72 , bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 97,72 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 128,47 artış kaydetti.

REFAH PAYI GÜNDEMDE

Şimdi emekliler için beklenen an geldi çattı. Zira bu kapsamda ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere memur ve emeklilerin maaşlarına enflasyon farkı ve toplu sözleşmeden alacakları zammın yanı sıra ilave bir destek de sağlanması bekleniyor.

Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kazancını, zenginliğini, çalışanlar başta olmak üzere milletin her kesimine yansıtmakta kararlı olduklarını belirterek, memur ve emekli maaş artışlarını da bu yaklaşımla ele alacaklarını dile getirmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön