02 / 05 / 2024

İşte memur ve emeklinin nefeslerini tutarak beklediği enflasyon rakamları!

İşte memur ve emeklinin nefeslerini tutarak beklediği enflasyon rakamları!

Memur ve emeklinin dört gözle beklediği aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. Peki rakamlar umulduğu gibi geldi mi, ekonomistlerin tahminleri tuttu mu?



Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK verilerine göre enflasyon Aralık 2022'de yüzde 1,18 artarken, yıllık bazda yüzde 64,27 oldu.

 İşte memur ve emeklinin nefeslerini tutarak beklediği enflasyon rakamları!

Memur emeklinin adeta nefeslerini tutarak beklediği Aralık ayına ilişkin enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıkladı.

Açıklamaya göre 2022’nin aralık ayında 1,18 artarken, yıllık bazda yüzde 64,27 oldu.

EKONOMİSTLERİN TAHMİNİ NEYDİ?

AA Finans'ın 14 ekonomistin katılımıyla yaptığı aralık enflasyonu beklenti anketine göre, aralık ayı için enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 2,61, buna göre de yıllık enflasyon beklentisi de yüzde 66,59 olarak açıklanmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön