18 / 07 / 2024

İşte milyonları ilgilendiren hesap! Asgari ücretten kimler etkilenecek?

İşte milyonları ilgilendiren hesap! Asgari ücretten kimler etkilenecek?

Yeni yılda uygulanacak asgari ücretin belirlenmesi için gözler, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına çevrildi. Asgari ücretle ilgili merak edilen soruların yanıtları haberimizde. Peki 2023 yılında işsizlik maaşı değişecek mi?  Asgari ücret neleri değiştirecek? Kıdem tazminatı değişecek mi?




ASKERLİK VE DOĞUM BORÇLANMASI ÖDEMELERİ ZAMLANACAK!

Emekli olmak isteyen fakat prim gün sayısı az olanlar için tanınan doğum ve askerlik borçlanması tutarı da asgari ücret zammı ile çıkacak.

GSS PRİMİ ARTACAK

Geliri brüt asgari ücretin 3'te birinin altında olan kişilerin primleri devlet tarafından karşılanırken, geliri bunun üzerinde olanlar ise primlerini kendisi ödüyor.

İşte milyonları ilgilendiren hesap! Asgari ücretten kimler etkilenecek?

KIDEM TAZMİNATI YÜKSELECEK Mİ?

Asgari ücretli bir çalışan 1 yıllık çalışmasının karşılığında 6.471,00 TL lira kıdem tazminatı hak ediyordu. Yeni asgari ücretle birlikte bu ücrette  yükselecek.

RAPOR ÜCRETLERİ ARTIYOR MU?

Asgari ücretliler ayakta gördükleri tedavi için günlük 144.5 lira, yatarak gördükleri tedavi için ise 108.42 lira günlük rapor parası alıyordu. 2023 yılı için asgari ücrete gelecek zam oranı kadar bu fiyatlarda da yükselme olacak.

İSTEĞE BAĞLI SİGORTA PRİMLERİ YÜKSELECEK

2022’de isteğe bağlı sigorta primi taban fiyat 2 bin 81 lira olarak belirlenen primler tavan olarak ise 15 bin 611 lira olarak belirlenmişti. Bu rakamlar da asgari ücrete gelecek zam oranında artacak.

Asgari ücret 2023 toplantısından ilk rakam çıktı! Bu rakamın altında masaya oturulmayacak! Tam 9 bin TL...

Migros'ta 5 kg şeker 107 TL, 2 kg un 24 TL, 4 kilo ayçiçek yağı 119 TL! Yetişen kapıyor! 20 Aralık 2022 fiyat listesi

Ayçiçek yağında indirim fişeği patladı! A101, Migros, Carrefoursa peş peşe duyurdu! 20 Aralık 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön