17 / 05 / 2024

İşverene  EYT desteğinde sevindiren haber!  25 milyar TL’yi bulacak

İşverene  EYT desteğinde sevindiren haber!  25 milyar TL’yi bulacak

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi, işverenleri de pek çok açıdan ilgilendiriyor. Düzenleme le oluşacak işverenlerin kıdem tazminatı yükünü hafifletmek amacıyla alınan tedbirler çerçevesinde yeni Kredi Garanti Fonu (KGF) destek paketini Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı.



Yüksek enflasyonun doğurduğu sorunların farkında olduklarını ve enflasyonla mücadeleyi en önemli öncelik haline getirdiklerini anlatan Nebati, küresel enerji fiyatlarında meydana gelen önemli artıştan vatandaşların en az seviyede etkilenmesi için dünyada eşine az rastlanılacak oranlarda doğal gazda yüzde 80, elektrikte ise birinci kademe için yüzde 60 sübvansiyon sağladıklarını kaydetti.

FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARI ENGELLENDİ

Piyasa denetimini güçlendirme şeklinde, ekonominin doğasına aykırı fiyatlama yapılmasına  ve böylece fahiş fiyat artışlarına gidilmesine müsaade etmediklerini anlatan Bakan Nebati,  2022 yılında enflasyonun olumsuz sonuçlarından vatandaşları korumak için 278,7 milyar TL vergi gelirinden vazgeçildiğini belirtti. Bakan Nebati,  vatandaşın alım gücünü muhafaza etmek için Hükümet olarak ücret politikalarında da destekleyici bir duruş gösterdiklerini kaydetti.

Geçen Temmuz ayında 5 bin 500 TL’ye yükseltilen net asgari ücreti yüzde 54,7 artışla 2023 yılı için 8 bin 506 TL olarak netleştirdiklerini, asgari ücretten alınan gelir ve damga vergisi kesintilerini kaldırdıklarını vurgulayan Nureddin Nebati, bu uygulamayı tüm ücret gelirleri için geçerli hale getirdiklerini söyledi. 

İşverene  EYT desteğinde sevindiren haber!  25 milyar TL’yi bulacak

Bakan Nebati, “ Böylece çalışanlarımızın maaş ve ücretleri konusunda ilave artış sağlamış olduk. Asgari ücret desteğini 400 TL’ye yükselterek, işverenlerimizin üzerindeki yükü hafiflettik” dedi.

25 MİLYAR KEFALET LİMİTLİ EYT PAKETİ

Bakan Nureddin Nebati, 25 milyar TL kefalet limitine sahip EYT Destek Paketi ile işverenler için  EYT sürecinde kıdem tazminatı yükünü hafifletmeyi hedeflediklerini anlatarak, 10 milyar TL kefalet limitini haiz Bölgesel Odaklı KOBİ Destek Paketi sayesinde imalat sanayi öncelikli olmak üzere işletmelerin yatırım, istihdam ve ihracat odaklı projelerine destek verileceğini sözlerine ekledi.

SGK’nın rapor ödemesine zam geldi! Artık ne kadar alacaksınız?

Bakanlık adım attı! Sıfır ve ikinci el araçların fiyatı böyle düşürülecek!

Altında rekor üstüne rekor gelecek! Uzmanlar açıkladı!

Emekli maaş promosyonu nasıl alınıyor? 2023 yılı maaş promosyonları ne kadar oldu?

Denizbank’tan düşük faizli kredi fırsatı! Başvuran herkese çıkıyor!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön