03 / 07 / 2024

İzmir Bayraklı'da 33 bin binanın yüzde 70'i depreme hazır değil!

İzmir Bayraklı'da 33 bin binanın yüzde 70'i depreme hazır değil!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, kentte beklenen depremle ilgili konuştu. İşte Mustafa Özuslu'nun o açıklamaları...



İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir'de de diri fayların olduğunu vurguladı. Mustafa Özuslu, açıklamasında "Deprem bölgemizdeki sanayicilerimizin nasıl evleri etkilendiyse, sanayi tesislerimiz de etkilendi. Türkiye'nin sanayi merkezleri olan İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir gibi bölgelerde 'depreme ne kadar hazırlıklıyız' diye sormalıyız" ifadelerine yer verdi. 

Mustafa Özuslu, Tüm sanayi tesislerinin, organize sanayi bölgelerinin yönetimlerinin de bu soruyu sorması gerektiğini dile getirdi. 

İzmir Bayraklı da 33 bin binanın yüzde 70 i depreme hazır değil!

Belediye olarak vatandaşların konutlarının performans testlerini ücretsiz yapmaya başladıklarına vurgu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, "Bayraklı'da test ettiğimiz 33 bin binanın yüzde 70'inin mühendislik hizmetleri, teknik, depreme dayanıklılık ve hazırlık olarak yeterli düzeyde olmadığı görülüyor. Uzmanlar da söylüyor yapı stokumuzun kötü olduğunu" diye konuştu. 

Mustafa Özuslu, açıklamasında organize sanayi bölgelerinde bundan sonra yapılacak her fabrikanın daha dayanıklı yapılması gerektiğinin altını çizdi. 

"Mevcut fabrikalarımızın depreme ne kadar dayanıklı olduğunu test edelim ve onları güçlendirelim ki olası bir depremde sanayi, üretim ayakta kalsın" diyen Özuslu, üretirsek var olacağımıza dikkat çekti. 

İzmir Bayraklı da 33 bin binanın yüzde 70 i depreme hazır değil!

"Yoksa emin olun depremin o büyük can kayıpları ve bina kayıpları yanında ekonomik kayıpları aslında daha büyük bir yıkıcı etkiye yol açar ki bunun altından kalkmak çok güç olabilir" açıklamasında bulunan Özuslu, bu açıklamalarının ardından stantları dolaştı. 

İstanbul depremi en çok bu ilçeleri vuracak! Üsküdar, Sultanbeyli, Adalar, Tuzla... Tek tek açıklandı! 

Prof. Dr. Naci Görür tek tek açıkladı! Marmara depreminin şiddeti 9'u bulacak! 

Malatya'da dönüşümle inşa edilen evlerin fazlası depremzedelere verilecek!


Geri Dön